30 september, Kategori: Okategoriserade, Resor

140 mil senare…

Nu har vi båt igen! Det kändes väldigt konstigt att vara utan, även om det inte varade så länge. Vi älskade ju vår Tumlaren II men upptäckte i somras att den var för liten. Ju äldre vi blir, desto mer plats och mer komfort behövs för att båtlivet ska fungera.

Och mer teknik. På den här bilden syns ändå inte gps, VHF och diverse annat.

 Allra längst söder ut i Danmark, någon kilometer innan tyska gränsen hittade vi vår nya båt. (Ja, vi har alltså valt och vrakat ett bra tag på nätet innan den här bilturen.) Det känns som om vi har suttit i bilen sedan Odd hämtade mig på Bokmässan i fredags. Fem båtar har vi tittat på i Danmark, alla av modell LM32 i varierande skick och med olika prislappar.

Men det var inget att fundera på när vi kom in i båthallen och såg BriBert (döpt efter dottern Brigitte och sonen Norbert). Det var kärlek vid första ögonkastet eftersom hon var så välskött. Plus att hon hade allt, var utrustad med tusen finesser och praktiska anordningar. Karl-Hans och hans fru Lotte (?) har ägt henne i trettio år. Nu var det dags att gå iland eftersom K-H fyllt 85 och Lotte skulle operera knäna. De bor i Hamburg och talar bara tyska, vilket gjorde förhandlingen något komplicerad, men det gick. De grät och vi kramades när vi skildes åt. Vi lovade förstås att de var välkomna till Flatön och hälsa på.

Nu ligger vår nya båt kvar inomhus i Danmark under vintern, Karl-Hans ville göra den sista vårutrustningen och överlämna båten i april. Sen ska vi segla hem henne har vi tänkt. 🙂

Och sen hoppas vi att vi kan behålla henne tills vi också fyller 80.

Mogen dam, bild från Karl-Hans fotoalbum.

  

Ombordstigning anpassad för 60+…

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.