9 oktober, Kategori: Författarblogg

Misströstan

Jag kommer aldrig att få någon ordning på min roman. Det är för många huvudkaraktärer, för många intriger, för många tidsplan. Jag gjorde misstaget att titta bakåt ikväll och ögna igenom rubrikerna på alla scener jag skrivit hittills. Det ska jag inte göra fler gånger innan utkastet är klart. Så mycket som inte hänger ihop, spretar, har stora luckor, leder bort från historien.
Det var dagens klagolåt.
För övrigt sitter jag framför brasan och smaskar cashewnötter med gott samvete eftersom det har varit zumba i skolan ikväll.
En annan rolig sak som hände var att en kvinna jag inte känner plötsligt talade om att hon läser min blogg!
Inget kunde ha förvånat mig mer. Fastän bloggen i teorin ju kan läsas av hur många som helst så lever jag i tron att det bara är några i familjen och en del vänner och kanske grannar som tittar in ibland. Odd, min man, läser t ex aldrig bloggen. (Om jag inte ställer till en scen och anklagar honom för att strunta i mina tankar. Då sträckläser han skuldmedvetet några dagar). Statistikfunktionen har jag inte kvar, och det kommer ju väldigt lite kommentarer. Så jag har dragit slutsatsen att mitt lilla Speakers Corner på nätet är ganska glest befolkat.
Det är helt OK för min del. Jag skriver för att jag inte kan låta bli, antingen nån läser eller inte.
Men det gör mig glad och lite blyg när någon ger sig tillkänna sådär. Undrar hur många ni är? Och vilka ni är?


– Posted using BlogPress from my iPhone

Kommentarer

 1. Kommentar av Ewa Evers den 9 oktober, 2012 kl 09:30

  Jag följer dig och är full av beundran <3

 2. Kommentar av Katinka den 9 oktober, 2012 kl 10:55

  🙂 <3

 3. Kommentar av Ulla Olofsson den 9 oktober, 2012 kl 09:40

  Hej Katinka!

  Jag läser din fina blogg varje dag och njuter av både det du skriver, hur du skriver det och av dina fantastiska fotografier. Du har säkert jättemånga följare.

  Det skall bli roligt att träffa dig till helgen. Motiven du har tänkt som underlag för målningarna är förträffliga. Det skulle dina sensuella sniglar också vara.

 4. Kommentar av Katinka den 9 oktober, 2012 kl 10:55

  Ja! Sniglarna, dem hade jag glömt!! Tar med till kursen! Det ska bli underbart roligt att träffas igen.:-)

 5. Kommentar av Piglet den 9 oktober, 2012 kl 10:05

  Jag läser! Fast jag läser via google reader, så jag hade nog inte synts även om du hade loggat besökare 🙂 Tycker att din blogg är mysig 🙂

  Min man läser inte min blogg heller, så Odd är på intet sätt något undantag 🙂 Vissa människor läser bloggar och vissa inte, så är det bara 🙂

  Lycka till med romanen!

 6. Kommentar av Katinka den 9 oktober, 2012 kl 11:01

  Tack för dom orden, ibland blir jag faktiskt lite lessen i ögat på min man. Fast jag tror som du, vissa är helt enkelt inte bloggläsare. Tack för att du är det! Jag känner igen din signatur sen flera år tillbaka tror jag. 🙂

 7. Kommentar av Ingrid den 15 oktober, 2012 kl 04:58

  Ännu en läsare… Jag tittar in lite då och då och uppdaterar mig. Trevlig läsning.
  Skriver själv på en historisk roman, önskar att det var lov jämt!
  Skriv vidare! Emellanåt spretar det och det är alldeles för mycket att hålla reda på, men det kommer att ordna sig. Det blir kanske inte det du först tänkt o trott, men när du kommer till skedet ”avsluta” kommer du att se vad som ska bort, vad som ska vara kvar och vad som måste kompletteras.

 8. Kommentar av Katinka den 15 oktober, 2012 kl 09:55

  Tack för goda råd! Ännu har jag inte det där skedet i sikte, men förhoppningsvis innan jul.

Kommenteringen är stängd.