9 oktober, Kategori: Farmor svarar själv, Författarblogg

Svar på Farmorsfrågan 230 om vem jag vill vara.

Hade nästan glömt bort den här frågan. Men den kommer passande. Häromdagen gick jag in och kollade hur jag har presenterat mig själv i den här bloggen. Det där som står överst i de små rutorna ”Om Farmorsbloggen” ”Om Farmor” osv.

Och där stod en hel del som känns helt fel idag. Det betyder inte att det var fel när jag skrev det. Men jag verkar ha haft en hel del högtflygande ambitioner för tre år sedan som jag verkligen har lagt åt sidan idag.

Att öka förståelsen mellan generationerna till exempel. Brrrr… så pretentiöst. Har jag verkligen skrivit det?

Att yngre människor intresserar mig mer än äldre – har jag verkligen skrivit det?

Väldigt mycket Farmor hit och Farmor dit är det också. 

Nå, nu har jag i alla fall strukit och skrivit om.

Vem jag vill vara idag? Åsa Larsson. Bland alla jag träffade på Bokmässan lyser hon fortfarande i minnet med en särskild strålglans. Dessutom var hon trevlig och tog sig tid att skriva ett personligt råd i boken jag köpte ”Till offer åt Molok” .

Läser den just nu och beundrar hennes stil ofantligt. Hakar inte upp mig någonstans i texten, ingenting stör eller skorrar, det är bara att läsa och njuta. Hon är verkligen en Författare med stort F. Hon verkar behärska allt; miljö, dialog, perspektiv och språkbehandling. Och konsten att skriva spännande förstås.

Romanen ”Till dess din vrede upphör” är så bra att jag får gåshud. Mästerlig.

Om hon inte hade skrivit kriminalromaner hade hon säkert kunnat komma in i Akademien.

Idol och mina drömmars mentor

Kommentarer

  1. Kommentar av Carolisabella den 10 oktober, 2012 kl 01:25

    Jag är också en stor beundrare av Åsa Larssons skrivkonst. Har ännu inte läst Till dess din vrede upphör, men fick genast lite eld i baken och lade in en beställning hos biblioteket. Ska bli spännande att läsa!

  2. Kommentar av Katinka den 10 oktober, 2012 kl 03:59

    Kul att du också gillar henne!

Kommenteringen är stängd.