8 november, Kategori: Författarblogg, Las Palmas

Med 368 sidor bokmanus till Las Palmas.

På lördag åker jag till Las Palmas för att vara där fem  veckor och skriva klart min bok. Ja, utkastet alltså. (Det är faktist en uppskjuten sommarsemester plus lite extra ledighet.)

Jag tänker inte ta med mig min laptop utan använda Ipaden med trådlöst tangentbord. Det gick superbra förra vintern. Då var jag på Gran Canaria tre gånger i kortare perioder.

Det känns lite nervöst att lämna romanskrivandet i Scrivener som jag vant mig vid, och gå över till betydligt simplare Pages i paddan. Hur ska jag nu hålla reda på allting – ibland måste jag ju gå tillbaka i det jag  redan har skrivit, kolla upp namn och händelser. Jag bestämde mig för att skriva ut hela manuset på papper och ta med mig på resan.

Herregud. 86 500 ord. Skrivaren ville ha 368 A4-papper. Den svarta tonern tog slut efter 145 sidor.

Mitt mål är att skriva 50 000 ord till under november. Jag är på god väg, det blir nämligen bara 1660 ord om dagen om man skriver 30 dagar. Hittills har jag hållit tempot.

Sen, i december, börjar redigeringsstadiet. Undrar hur mycket av det jag nu sliter ihop som måste strykas?

Idag har jag  faxat till vaktmästaren där jag ska bo. Han heter Jacinto och talar bara spanska. De har inget internet. Jag kommer sent på lördag kväll efter att han har gått hem. Hur ska jag komma in i min lägenhet? 

Jag kan ingen spanska alls.  Men Google Translate sviker aldrig.

Hola Jacinto! Llego tarde en la noche del sábado. ¿Dónde puedo conseguir la llave de mi habitación?”

Svaret kom efter någon timme på faxen:

Sra. Katinka. Buenos Dias! Las llaves se las dejamos en el Bar ”TOSCA”, frente a los apartementos President Playa. Reciba un cordial saludo, Jacinto

Bara att köra in i Google Translate. Fast baklänges, så att säga. Det är inte klokt vad världen har blivit liten de senaste 20 åren.

Här ska jag bo!

Kommentarer

  1. Kommentar av Vardagsmagi den 8 november, 2012 kl 10:09

    Annars hade jag kunnat hjälpa dig med spanskan. Ja, internet är fantastiskt. Världen krymper. Apropå att översätta med google: Har du läst stilla dagar i mixing part? Vad underbart med fem veckor för att skriva! Är inte avis alls! 😉

  2. Kommentar av Katinka den 8 november, 2012 kl 12:08

    Ska komma ihåg det där med spanskan till en annan gång! Har gjort samma övning med tyska på Google translate när vi köpte båten av en tysk farbror och var nära att göra riktigt stora grodor;-) Var inte avis – du vill säkert inte byta med resten av mitt liv. Så försöker jag tänka i alla fall när jag blir avundsjuk på någon…

  3. Kommentar av Ulla Olofsson den 8 november, 2012 kl 04:30

    Trevlig resa och lycka till med skrivandet. Ser fram mot rapporter från Las Palmas. Kan behövas i november-mörkret.

Kommenteringen är stängd.