19 november, Kategori: Författarblogg

Söndag med skrivrekord.

Idag har jag satt skrivrekord i antal ord. Jag provade ett råd från boken ”No plot? No problem.” Boken utlovade att man skulle klara att skriva 6000 ord med följande teknik. (Fritt översatt av mig):

Skriv vid tre tillfällen under dagen. Varje gång skriver du i  tre 30-minuters pass med tio minuters paus emellan varje pass. Under pausen ska du gå upp, röra på dig och göra något annat. Ställ en klocka både när du skriver och när du tar paus.

Första 30-minuterspasset fick jag ihop 107 ord. Ändå kändes det som rätt väg, så jag fortsatte. Men jag gömde ordräknaren för att inte snöa in på den. Jag vet ju att jag inte  är någon snabbskrivare, jag är alldeles för självkritisk och väger formuleringar fram och tillbaka hela tiden. Står inte ut med stavfel och upprepningar. Sånt tar tid.

Men nu ikväll när jag kollar ordräknaren och summerar mina färdigskrivna scener har det blivit över tretusen ord. Rekord hittills på en dag! Sammanlagt har jag skrivit drygt 31000 ord under november Och idag hann jag dessutom med en lång promenad i solen ut till världens mest underbara klippstrand.

 

 

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.