29 januari, Kategori: Författarblogg, Okategoriserade

Vem är du?

Den evigt intressanta  frågan om vem man är… Vem är du själv?

Författaren Sofia Hallberg länkar  i sin blogg, som jag ofta läser, till en astrologisk sida. Jag är väldigt skeptisk till horoskop, med undantag av det kinesiska zodiaksystemet som jag tycker är mer varierat och nyanserat eftersom det tar hänsyn till vilket år man är född också, och i vilket av jordens fyra element det årets tecken står. Lite krångligt, men väldigt spännande, läs mer om den kinesiska astrologin här. Jag hade stor nytta av alla de kinesiska djurtecknen när jag hittade på mina karaktärer i romanen.

I det kinesiska horoskopet är jag född i Tigerns tecken, och det är klart mer spännande än att vara Oxe, som jag är enligt vårt västerländska horoskop. 🙂

Men det är ändå kusligt mycket som stämmer på mig i beskrivningen av Oxens egenskaper.

Nedanstående har jag kopierat från Astroguiden .

Oxen

Från 20/4 till 21/5.

OxenOxen är jordnära och hemmet är oxens borg. Den kan gott sägas att oxen är det mest typiska jordtecknet. Oxen älskar allt som är vackert och njutningsfullt såsom god mat och dryck, konst och musik, blommor, dofter, erotik, komfort och skönhet i alla dess former. De lägger stor vikt vid det materiell och vårdar ömt sina vackra saker, gärna i hemmets trygga vrå.

Oxar är praktiska, realistiska, lugna och metodiska, De arbetar hårt och med stor uthållighet. De är principfasta, envisa, stabila och självmedvetna men vill inte gärna ta några risker utan är i regel nöjd som det är. Humöret är lugnt och välbalanserat förutsatt att Oxen inte blir tillräckligt retad förståss. Då kan de bli riktigt arga och de är dessutom ganska långsinta så det tar tid innan de glömmer en oförätt. I grund och botten är dock Oxen tolerant och pålitlig och de försöker alltid att se de goda sidorna hos sina vänner.
Oxar älskar att koppla av i en behaglig miljö men har nästan alltid en speciell närhet och längtan till allt som har med naturen att göra– sådd, skörd och trädgårdsarbete, även om de bor mitt i en stad.

Med sin känsliga, jordnära personlighet är Oxarna ofta estetsikt lagda och kreativa. Den älskande Oxen är trogen sin partner och är beskyddande och ömsint om än något svartsjuk. De ogillar förändringar, speciellt sådana som är påtvingade, och de kan vara ganska konservativa och moralistiska.

Lämpliga yrkesval: Allt som har med naturen eller konstnärlighet att göra, ex Musiker, arkitekt, konsthandlare, blomsterhandlare, jordbrukare, eller egen företagare

Känsligaste kroppsdel: Halsen.

Kommentarer

  1. Kommentar av Vardagsmagi den 29 januari, 2013 kl 03:29

    Numerologi kan också avslöja kusligt mycket. 🙂

Kommenteringen är stängd.