16 mars, Kategori: Författarblogg

Godkänd av författarcoachen!

Igår kom mailet jag väntat på från Ann Ljungberg som har varit författarcoach och ledljus under ett års skrivande. Förra veckan fick hon de sista scenerna,  jag bad henne att vänta med alla kommentarer tills jag var klar med hela texten. Ingen annan har läst de 103 577 ord som romanen består av. Inte ens Odd.  (Han har fått läsa ett kapitel som numera är struket.)

Ann skrev att hon tycker berättelsen är bra. Riktigt bra till och med. Hon hade nästan inga kommentarer, förutom en massa beröm som jag inte tänker citera här, det är en skatt jag behåller för mig själv. Hon ansåg inte att några ändringar behövdes. Påpekade bara några namn jag blandat ihop och ett par darlings som jag kan fundera över om jag vill döda.

Det känns otroligt skönt att Ann tror på manuset. Själv är jag nämligen inte alls övertygad längre. Eller är det bara ett sätt att gardera mig mentalt för alla refuseringar som nu kommer att följa?

Nu återstår en veckas finputsning innan det är dags att skriva ut X antal tjocka manusbuntar och skicka ut till förlagen.

Vilka ska jag välja?

Jag hade tänkt att vara helt öppen (eller transparent som det heter) här på bloggen  med vilka förlag jag skickar till, vilka som refuserar och vilka som eventuellt kommer med kommentarer. Är det en bra eller dålig idé, du som vet? Det kanske är väldigt otaktiskt?

 

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Ulla Olofsson den 16 mars, 2013 kl 08:54

  Grattis Katinka!

  Det måste vara underbart att ha kommit så här långt. Nu ser jag med stor spänning fram mot att få läsa din bok.

  Kan inte rekommendera förlag men önskar dig lycka till!

 2. Kommentar av Katinka den 16 mars, 2013 kl 11:36

  Tack gulliga dig! Saknar verkligen att inte få träffas som vanligt på målarkurs i vår! 🙁

 3. Kommentar av Annika den 16 mars, 2013 kl 09:43

  Vad kul, grattis! Och lycka till med utskicken. Men ska du inte låta manuset vila lite först?

 4. Kommentar av Katinka den 16 mars, 2013 kl 11:35

  Hej Annika, tack! Nej, inte vila, det har jag redan gått igenom, över jul. Nu kör jag järnet med finjusteringar ett par veckor och sen postar jag manuset. Sen är det sjösättning! Och då menar jag sjösättning. Vår båt ska seglas hem från Danmark, nu väntar en annan sorts liv. 🙂

 5. Kommentar av Lena Eliasson den 17 mars, 2013 kl 12:51

  Egentligen är det fantastiskt vilken värld vi lever i. Har aldrig träffat dig, bara lämnat kommentarer ibland. Ändå tycker jag att jag känner dig tack vare din fina blogg.
  Därför gläder jag mig med dig nu. Så roligt att du äntligen är i mål. Ja, i alla fall så gott som.
  Blir faktiskt inspirerad att plocka fram mitt eget gamla bokmanus. Det som jag stoppade längst in i byrålådan efter att ha fått ett nej från det enda bokförlag jag skickade till. Så dumt att ge upp med en gång. Nej på’t igen!
  Ska bli så väldigt roligt att få läsa den bok, för det är klart att någon säger ”ja!”

 6. Kommentar av Katinka den 17 mars, 2013 kl 01:35

  Visst är det fantastiskt, vi känner varann men ändå inte 😉 Fast så är det väl å andra sidan med nästan alla bekanta man har? Jo, jag känner att jag är i mål nu. Boken är klar, om den blir antagen av något förlag är det en extra bonus. Det är klart du ska ta fram ditt gamla bokmanus igen! Läs igenom och skriv om, skriv nytt! Jag kan också rekommendera dig att anlita en författarcoach. Det är det bästa jag gjort, jag hade faktiskt ingen aning om författarhantverket fast jag är utbildad journalist i grunden.

 7. Kommentar av Lena Eliasson den 17 mars, 2013 kl 12:53

  Litet fel där på slutet. Jag menade förstås att det ska bli roligt att läsa din bok.

 8. Kommentar av Roger den 17 mars, 2013 kl 05:47

  Grattis! Imponerande! Ann är förbannat duktig. Det måste var en härlig känsla.

 9. Kommentar av Katinka den 17 mars, 2013 kl 10:09

  Hej Roger, ja det är en härlig känsla! Tänk att jag skrev klart. Fast riktigt färdig känner jag mig ändå inte. Vill putsa lite till 😉

 10. Kommentar av Vardagsmagi den 19 mars, 2013 kl 12:36

  Grattis Katinka! Bra jobbat! Jag skulle välja Damm förlag, har konstaterat att de vågar mer än de flesta andra. De vågade bl.a. ge ut Simona Ahrnstedts debutroman. Håller tummarna för att det går vägen! Kram på dig! : )

Kommenteringen är stängd.