17 mars, Kategori: Författarblogg

Jovisst. Romanen är klar – men inte färdig än.

Igår firade jag. Idag fortsätter genomläsningen från början, med rödpennan i högsta hugg. Och jag inser att jag vill nog putsa lite till. Vill inte lämna ifrån mig ett manus som jag inte är 100% nöjd med. Det finns scener och karaktärer som jag verkligen älskar och är stolt över att ha skrivit. Men det finns andra passager som inte alls är lika bra.

Detta  fick min söndag att nästan kapsejsa helt, i missmod och stress. Hur ska jag hinna bli färdig  innan 1 april? Därefter är det påsk och sjösättning i Danmark och hemsegling och …

Bloggen är utan bilder just nu eftersom Lightroom inte fungerar eftersom jag har en ny dator som inte hittar min externa hårddisk med bildbanken.

Jag borde skämmas. Vad har jag för anledning att gnälla – egentligen? Det kanske är en post manus reaktion?

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Annika Estassy den 18 mars, 2013 kl 09:46

  Så är det, man hittar hela tiden något att ändra, i varje fall så länge som det finns möjlighet att ändra. Det tog mig nästan lika lång tid att redigera Solviken som det tog att skriva ner första utkastet.

 2. Kommentar av Katinka den 18 mars, 2013 kl 03:15

  Neeeej, så länge kan jag inte hålla på! 🙁 Men inser att jag inte är uppe på bergstoppen än, även om jag ser den härifrån.

 3. Kommentar av Vardagsmagi den 19 mars, 2013 kl 12:43

  Håller med Annika, ett manus blir aldrig perfekt. Man får nöja sig med good enough och sen gå vidare. Minns också att förlaget förmodligen kommer ha en del synpunkter. Vad är det då för poäng med att hålla på att slipa på det i det oändliga?

 4. Kommentar av Katinka den 19 mars, 2013 kl 04:27

  Tack för det rådet, men jag vill ändå inte lämna ifrån mig ett manus som jag inte är helt nöjd med. Perfekt blir det kanske aldrig, men jag måste vara nöjd.

 5. Kommentar av Carolisabella den 24 mars, 2013 kl 03:04

  Vilken härlig känsla det måste vara att ha nått i mål (så när som på lite uppiffande påt här och där)! Ett jättestort grattis! Och ha det riktigt trivsamt med sista-handen-vid-texten-arbetet!

 6. Kommentar av Katinka den 25 mars, 2013 kl 01:31

  Tack! Det ÄR en härlig känsla, har just skickat iväg korr nr 3. Snart är det dags att fila på följebrevet till förlaget – hjälp!

Kommenteringen är stängd.