14 maj, Kategori: Okategoriserade

Loggbok dag 6. Inblåsta i Grenå.

Vi sov som klubbade efter den påfrestande seglatsen och vaknade inte förrän 9.30 med träningsvärk i armar och axlar båda två. Vi hade ju bestämt att ta en vilodag i Grenå och fortsätta norrut på onsdag, men efter att ha kollat väderprognosen insåg vi att antingen får vi försöka lämna Grenå idag, eller riskera att stanna här ända tills lördag.
Alltså ändrade vi planen, och beslöt att genast sätta kurs på Öster Hurup norr om Mariager fjord.
Men medan vi höll på att lossa förtöjningarna, jag hade redan startat motorn, kom en åskskur och en vindby som drev upp vindmätaren till 14 m/sek. Det var bara att ge upp.
Efter kl 17 har det varit en jättefin kväll med lagom vind och kappsegling på viken utanför Grenå. Nu är det nästan lugnt. På tre timmar skulle vi kunna hinna till nästa hamn, innan det blir mörkt. Men man ger sig inte iväg på kvällen till en okänd hamn. I alla fall gör inte vi det. Och enligt danska väderprognosen ska det blåsa upp i natt, och fortsätta blåsa hårt från sydost flera dagar framåt.
Vi får öva oss i tålamod. Och läsa manualer, skriva, och fixa med diverse krokar och annat som behöver ändras på.


Tänk att vi nu har en båt med stävstege! Jag hissnar vid tanken.
– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.