17 juni, Kategori: Författarblogg

Min första novell är väl inget odödligt mästerverk men…

Här är den, min kortnovell som fick hederspris i veckotidningen Allas tävling. Precis som med allting som är ”först” så kändes det väldigt speciellt att se den i tryck. Jag blev inte ens sur för att de har stavat mitt efternamn fel. Tänk att mitt hitte-på duger till en stunds underhållning för andra, tänk att jag till och med fick betalt, 1200 kr! 🙂 Det är inget stort litterärt mästerverk, men jag skäms inte för någonting i den.

Om du som läser det här eventuellt undrar hur det går med mitt bokmanus, så är läget nu att jag har fått nejtack-besked från fem av de sju stora förlag som jag skickat mitt manus till. Två kvar alltså, hoppet lever än! Men om även dessa tackar nej kommer jag inte att deppa ihop. Istället tar jag tag i uppgiften att skriva om, och göra bättre. Kortare, mer dramatik, mer spänning. Man kan göra många sorters bullar av en vetedeg…

Medan Odd installerade solpaneler i helgen satt jag nere i båten och skrev färdigt en ny novell. Den är längre, hela 10 000 tecken, och har rubriken ”Upptäckten”. Den är mitt bidrag till ICA-Kurirens novelltävling som du kan läsa om här. Eftersom jag är en obotlig optimist tror jag på fullt allvar att den har en bra chans att hamna bland vinnarna 🙂 Det hoppet kan jag gotta mig åt ända till september, då vinnarna presenteras.

Just nu processar min hjärna en tredje novell, som jag tänker skicka in till Hemmets Veckotidning. Där får man skriva hela 15000 tecken. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg och får förutom den stora äran även 10 000:-  Till den tävlingen får man skicka flera bidrag, och tävlingstiden går inte ut förrän 1 augusti.

novellen

novellen2

 

 

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Annika Estassy den 18 juni, 2013 kl 07:02

  Grattis igen! Och bra strategi det där med att jobba vidare med ditt manus. Heja!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 18 juni, 2013 kl 07:41

  Tack så väldigt mycket! Hur var det med din debutroman Solviken som klättrar på topplistorna nu? Var det raka spåret till publicering?

 3. Kommentar av Annika Estassy den 18 juni, 2013 kl 08:03

  Ha ha, knappast! Direkt efter att jag skickade in manuset till det första förlaget började jag att redigera om det. Det var i februari. I september skickade jag in till en drös med förlag men fortsatte ändå att redigera! Den versionen som till slut blev antagen skickade jag bara in till 2 förlag och Frank tackade ja efter 2 veckor. Manuset var väl inte tillräckligt färdigt innan dess.

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 19 juni, 2013 kl 08:39

  Det var verkligen uppmuntrande information, tack snälla för att du delar med dig!Skickade du in den redigerade versionen till några av de förlag som tidigare tackat nej?

 5. Pingback av Hur kommer du på allting? | Katinkabloggen den 2 september, 2013 kl 08:12

  […] en tupp! Två novelltävlingar har jag skickat in till i mitt liv, och i båda har jag vunnit pris. Hederspris i Allas Veckotidning och nu en andraplacering. Det är ändå ett hyfsat […]

Kommenteringen är stängd.