22 november, Kategori: Båtliv, Författarblogg

Drömmen om Atlanten nästa TV-succe med Harald Treutiger?

Imorse krockade jag med orakade och nyvakna Harald Treutiger och Niklas Axhede.  De ingår i besättningen på Lady Milla, en Hanse 575 på väg till Västindien i ARC 2013 (Atlantic Race for Cruisers).  Under vägen spelar de in en ny TV-serie med arbetsnamnet Drömmen om Atlanten. Relationer ombord är ju en känd orsak till haverier av diverse slag 😉 Och sju människor som inte känner varann tidigare, ombord på en segelbåt över Atlanten i 20 dagar…  Nä, inte vill jag vara med där, annat än som en fluga på väggen.

Starten går på söndag, det lär bli spännande bara att titta när de 240 båtarna ska ta sig ut ur den trånga inseglingen till marinan.  Ann Ljungberg och jag har stämt träff ute på piren för att ha picnic och beskåda spektaklet. Hon och hennes man ska också segla över, men väntar in lite säkrare väder. Klokt tror jag, GRIB-utskriften över väderläget som var uppsatt på hamnkontoret såg inte kul ut, åtminstone inte för en amatör.

Att jag befann mig i marinan beror på att solen går upp ur havet på den sidan. På min sida av Las Palmas går den ner. Jag var på jakt med min kamera efter gryningsljuset.

Efter frukost ställde Harald duschad och nyrakad snällt och medievant upp på bild tillsammans med ”skotmaster” Niklas (intressant befattning) och tyckte det var kul att träffa en Följare. Jag kände mig lite som en stalker… Sa nånting om att det ska bli spännande att följa med vad som händer ombord på väg till Karibien.

Hoppas jag inte avskräcker nån bara”, sa Harald. ”Man måste ju problematisera lite för att det ska bli roligt att titta på.”

Hur menar du nu?”

Ja, livet ombord och så, det måste ju hända nåt, bli lite konflikter.”

När jag läser dagens blogginlägg om ”Krisen som löste sig” förstår jag vad han menar.

Mellan raderna står följande: Hen som har ansvar för maten ombord har inte tänkt sig att hen ensam, förutom att laga och servera all mat, dessutom ska behöva skala potatis, plocka bort efter alla bortskämda idioter, tömma soporna samt diska. Om det är så det ska vara så tänker hen lämna båten, så får övrig besättning klara sig bäst de kan!  He he, klassisk konflikt inte bara ombord…

Det ska verkligen bli kul att följa fortsättningen!

Harald
 
Gott om utrymme, men kanske trångt om saligheten ändå?
Lady Milla
 
Vindutsikterna … står det inte ”Subtropisk cyklon” där nere till vänster? Och ”Storm” lite varstans. Och ”Gale” – visst betyder det kuling?
GRIB
 
 
Det var detta magiska ljus jag hoppades på med min morgonpromenad. Harald blev oväntad grädde på moset 😉
Marina morning in Ls Palmas

Kommentarer

 1. Kommentar av Göran den 22 november, 2013 kl 03:26

  Hej jag seglade 2011 med Thriumph och med ombord var Mange Olsson, skitballt! Vi vann vår klass!! Jag är en mycket van seglare och kock, hör av er om ni behöver förstärkning ombord!

  Hej/Göran Wallmark

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 22 november, 2013 kl 04:05

  Hej Göran, fast det där får du nog föra fram direkt till båten, jag har ingen kontakt med dem! 🙂 Följ länken i mitt inlägg till Lady Millas blogg och kommentera där!

 3. Kommentar av Ewa Luvö den 22 november, 2013 kl 04:43

  Hej Katinka, kul blogg du har! Du kan följa racet även från http://www.ewaluvan.se, eftersom Niklas Axhedes inlägg från ARC kommer att ligga där.

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 22 november, 2013 kl 06:47

  Hej Ewa, tack, såg just det! Blir spännande att se om de pratar ihop sig innan de bloggar på var sitt håll 😉

 5. Kommentar av Ewa Luvö den 22 november, 2013 kl 06:54

  Hoppas inte! Blir lite roligare då 🙂

 6. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 22 november, 2013 kl 11:09

  Håller med! 🙂

 7. Kommentar av Bengt den 24 november, 2013 kl 03:06

  Det låter intressant och kul. Synd att man själv har för bra balanssinne för atlantsegling. P.S. Använd inte ordet HEN. Trams !

 8. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 24 november, 2013 kl 07:08

  Hej Bengt, tack för din kommentar! Fast jag håller inte alls med dig om ordet hen, tyckte detta var ett sammanhang där det nya ordet hen faktiskt var helt adekvat. Istället för att skriva ”han/hon”. Då tycker jag faktiskt ordet trams är värre 😉 Vänliga hälsningar Katinka

Kommenteringen är stängd.