30 april, Kategori: Båtliv, Okategoriserade

Imorgon är första dagen.

I två dagar har jag snubblat fram och tillbaka över min stresströskel. Igår trodde jag fortfarande inte att vi skulle komma iväg som planerat. Precis allting strulade.

Som vanligt när nerverna utmanas på det sättet blir småsaker till jätteproblem, och idag föll jag i gråt när mitt mobila bankID vägrade fungera.

Och som vanligt är Murphy, han med lagen om alltings jävlighet, i sitt esse under sådana omständigheter. Igår hade jag åtta olika ärenden med bilen, från att köpa säkringar på Kjell & CO till att byta startbatteri hos Hjertmans och hämta ett båtlarm i Myggenäs. (Allt medan Odd installerade nya kylskåpet ombord vilket tog precis hela dagen.) Jag nöjer mig med att nämna tre av alla små och stora missöden som haglade över mig. Det blev ”Medges ej” när jag drog kortet på ICA. Mitt vanliga bankkort saknade täckning när jag försökte med det istället. När jag lyfte ut matkassen från baksätet gick hela botten sönder och alla varor rullade in under bilen.

Alltid lika effektiva och gulliga Josefine på Hjertmans i Stenungsund såg i alla fall till att jag fick med mig rätt saker därifrån. Tack Josefine, vi kommer visserligen att sakna din sakkunskap och hjälpsamhet, men det är tur för vår ekonomi att vi inte kommer att ses på ett tag nu. Det är också tur för vår ekonomi att vi tog in offerter från olika ställen innan vi började rusta båten. Hjertmans var billigast, och vi fick rabatt även på allt som inte fanns med på offerten, vilket var ungefär lika mycket till.

Vi är absolut inte klara. Hälften av allt som står på listan ”Göra färdigt innan avfärd” är nu överflyttat till listan ”Kan göras klart senare”. Till exempel installationer av internet, avgaslarm och båtlarm med mera.

Men imorgon,  på 1a maj, kastar vi loss. Första natthamnen blir Långedrag, en dagsetapp på ca 42 sjömil. Ungefär åtta timmar räknar vi med, inklusive tankning.

Jag blev  alla fall klar med dekorationen av vår ”Fenderbrett”. En rejäl ekplanka,  uppvuxen hos Anders på Ängön, ska skydda båten mot vassa slusskanter och även fungera som landgång när man inte kommer ända intill kanten i grunda kanaler.  Det hänger en på styrbordssidan också.

fenderbrett

Hjertmans

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Annika Estassy den 1 maj, 2014 kl 06:00

  Alltså, jättedum fråga men varför stressar ni? Varför just den 1 maj?

 2. Kommentar av anna ö den 1 maj, 2014 kl 07:13

  Det undrar jag å…. hade det varit katastrof att kasta loss den.. tja… 3:e maj?

 3. Kommentar av Stina Jansson den 1 maj, 2014 kl 07:23

  Kul, ser fram emot att träffa er i Långedrag i kväll!

 4. Kommentar av Henrik den 1 maj, 2014 kl 09:25

  Det blåser som attan, så kommer ni bara ut från grodhavet så går det nog undan!

 5. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 maj, 2014 kl 09:43

  Du hade så rätt Henrik! Vilket väder lyssnade du på? Alla våra appar sa 3, 4 sekundmeter… I morgon passar vi VHFen och sjöväderrapporten.

 6. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 maj, 2014 kl 09:58

  Annika och Anna, svårt att svara på. Det har varit ett mål så länge. Det hade såklart inte varit katastrof att starta ett par dagar senare. Men det hade känts tristare. Så är det bara. Men nu är det ingen brådska längre.

 7. Kommentar av Henrik den 1 maj, 2014 kl 10:55

  Danmark.
  Och så gick jag ut och tittade på himlen. Där blåste det.
  🙂

Kommenteringen är stängd.