3 maj, Kategori: Båtliv, Okategoriserade

Till Varberg för fulla segel.

Igår bävade jag lite inför 48 sjömil nästan helt utan skyddande skärgård, men det blev en propagandasegling som kunde användas i en reklamfilm för sjöscouterna. 6 – 7 sekundmeter plattläns, dvs med vinden rakt akterifrån, och väldigt lite sjögång. Vi flöt fram över Kattegatt som en svan med genuan på styrbordssidan och storseglet åt babord. Turades om att sitta i kaptensstolen och läsa och hålla utkik medan autopiloten styrde. Till och med Sigge kunde koppla av och sova bort timmarna i sin sjökoj.

När vi kom fram till Varbergs hamn och skulle ta ner seglen blåste Odds älskade keps, inköpt i Newport, i sjön. Vilken tragedi! Keps överbord. Vi cirklade runt i en kvart och letade, jag försökte trösta med att det var i alla fall ett värdigt slut för hans favoritkeps. Till slut gav vi upp, jag drog en lättnadens suck eftersom jag inte alls gillade situationen med Odd på däck med båtshaken i högsta hugg.

På kajen i inre hamnen väntade vännen och fd kompanjonen Hans som jag träffar alldeles för sällan, och nu är klockan plötsligt midnatt och en kväll fylld av kärlek, minnen och god mat väntar på att smältas.

På bilden syns Nidingen i bakgrunden. Den fyren har jag bara hört talas om på sjörapporten tidigare.

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Susanne Olars den 3 maj, 2014 kl 12:06

    Har egentligen ingen kommentar mer än att du ser strålande ut, där framför Nidingen!

  2. Kommentar av Hans Klaive den 3 maj, 2014 kl 08:10

    Tack för en trevlig kväll. Ni verkar få en fin seglats till Anholt. Jag kommer att vara en notorisk läsare av K-Bloggen den närmaste en och en halv månaden . Hälsa Odd och Sigge.

  3. Kommentar av Katinka den 3 maj, 2014 kl 08:55

    Tack Susanne! Stor kram Hans, skicka den vidare och cykla lugnt. <3

Kommenteringen är stängd.