5 maj, Kategori: Båtliv, Författarblogg

Ebeltoft efter 58 sjömil och 9 timmar.

Upplevelsen att komma i hamn är alltid lika känslosam. Först ser man bara konturen av land genom regndiset, sen dyker alla förväntade prickar och bojar upp precis där de ska, sist öppnar sig en smal öppning mellan två stenpirar och man styr tacksam in i hamnfamnen. Räddad!
I morgon blir det för blåsigt för oss på havet, därför gjorde vi ett längre skutt idag än vi tänkt. Istället för att gå till tråkiga Grenå, där vi riskerade att bli inblåsta flera dagar, gick vi ända till mysiga Ebeltoft.
Fast så värst mysigt är det inte här heller en kall, regnig dag i början av maj. Inte en enda gästbåt utom vi, och hamnkontoret stängt.
Nu blir vi här åtminstone två nätter. Odd ska roa sig med att koppla AIS och internet, montera slingerkojen och försöka få tyst på värmaren plus en del andra saker.
Jag ska skriva på min uppföljare.
Idag har jag läst ut Berta Wilhelmssons memoarer och upptäckt ett nästan kusligt sammanträffande. Hennes man konstnären Carl Wilhelmsson spelar en viktig roll i min nästa roman, och det visar sig att han var nära vän med disponent Hjalmar Lundbohm från Kiruna! Samme Hjalmar som är en av huvudkaraktärerna i min författaridol Åsa Larssons ”Till offer åt Molok”.
Jag ser det som ett tecken från ovan att jag är på rätt spår.

image

image

 

image

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Hans Klaive den 6 maj, 2014 kl 09:03

  För två år sedan cyklade Suzanne och jag från Grenå till Ebeltoft. Genom en bitvis vacker, österlensliknande bygd. Ebeltoft var småmysig men överturistisk, åtminstone mitt på sommaren. Rea-kläder utanför varje butik längs kullerstensgatorna sänker kulturvärdet till noll.
  Men ni har en liten pärla framför er. Ærø. Om ni har tid är Ærøkøbing ett gott tips. En liten stad som stannat på 1800-talet med kullerstensgator och välbevarade låga hus. Ha d gott, ser fram mot nästa blogginlägg.

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 6 maj, 2014 kl 07:58

  ngen rea här inte, och inte en enda turist. Aerö är tänkt som mål på torsdag, om vädret vill. Fast vi har siktet inställt på Marstal. Tänkte låna hem ”Vi de drunknade” till min läsplatta men stod inte ut med röken inne på det enda ställe i hela Ebeltoft som hade wifi. .

 3. Kommentar av Eva Pira den 6 maj, 2014 kl 08:41

  Hej!
  ”Vi de drunknade” är värd att ladda ner om ni skall segla till Marstal och hamnar runt om. Så stå ut med oset om Puben är enda wifi-stället som är öppet.

Kommenteringen är stängd.