1 juni, Kategori: Båtliv

Dagens stork. Boxmeer 1 juni.

Återhämtning efter flodfärden igår. Tvätta båt, skriva jobbrapport, cykelutflykt, läsning, festival i den lilla närbelägna staden. Vilken tur att den inträffade just idag, Rotarys årliga matfestival med musik, massor av restaurangtält och hela stans befolkning på festhumör med vinglas i händerna. Man köpte matpolletter i entrén och hade på så sätt ingen aning om vad någonting kostade. Små monopolpengar av plast för 400kr byttes mot blodig biff, ostron, lufttorkad skinka, små goda munsbitar ost och jag vet inte allt. Två ostron kostade två plastpengar, det kan väl inte vara så dyrt?

image

Våra hopfällbara cyklar är det näst bästa vi skaffat, efter AIS.  I fortsättningen får de bo fastsurrade uppe på däck. Vi använder dem så ofta att det blir för tröttsamt att stuva dem i lastrummet under durken. Sigge är inte förtjust i sin kärra, men han begriper inte sitt eget bästa. Fast han slapp följa med till matfestivalen, då fick han stanna kvar ombord.

När vi kom tillbaka var det ganska sent, och inne på marinans klubbhus stod glädjen högt i tak. Vi mötte hamnkaptenen på bryggan, med handen i ett stadigt grepp om byxlinning och bälte i ryggen på en överförfriskad farbror som var tre gånger så stor som hon. Han var inte betrodd att själv ta sig ombord på sin båt förstod vi.

”Tänk om man kunde hitta en hamn med en sån hamnkapten”, viskade Odd med vördnad i rösten. ”Då skulle man kunna åka ifrån båten ett halvår utan att låsa den ens.

Dagens storkbild är från cykelturen där vi också hittade den här lådan med ägg, färsk mynta och körsbär utanför en gård. Lägg pengarna i burken. Den sortens säljknep som jag faller för direkt.

image

image

image

Kommentarer

 1. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 2 juni, 2014 kl 08:57

  Hej vi hade också mycket glädje av våra cyklar men var noga med att låsa dom. På vår hemresa blev vi bestulna på 2 cyklar detta hände i Frankrike
  Med vänlig hälsning
  s
  S-O

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 2 juni, 2014 kl 09:16

  Sven-Olov, vi är noga med att låsa fast dom på däck, och har en hund som skäller så snart någon närmar sig. Tack för varningen!

 3. Kommentar av Åsa Larsson den 2 juni, 2014 kl 05:19

  Hej på er!

  Följer er resa med spänning här hemifrån, både via bloggen och Marine Traffic. Roligt att det går bra för er. Att det händer en och annan oförutsedd händelse hör väl liksom till. Visst är Holland fantastiskt på många sätt? Vi har ju bara varit där med bil men vi ler ändå igenkännande här åt cyklister, butikers öppettider mm.

  Önskar er en fortsatt lycklig resa med många härliga upplevelser!

  Janne hälsar Odd att han läst igenom slutrapporten och allt verkar korrekt.

  /Åsa och Janne

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 2 juni, 2014 kl 09:15

  Tack Åsa, nu blir Odd nöjd! Han är ute med hunden just nu 🙂

Kommenteringen är stängd.