2 juni, Kategori: Båtliv

Naturhamn vid Maas. 2 juni.

Vi är otåliga på att komma fram till Maastricht. Just nu verkar Holland väldigt långt. Idag har vi kört nästan 8 timmar på Maas i ganska tät pråmtrafik,  och hade tänkt fortsätta lite till för att ha närmare till Maastricht imorgon. Men så insåg vi att natthamnen i så fall skulle bli en  marina i ett trist industriområde och ändrade planerna. Här i en vik av Maas vid Asselt ligger vi både gratis, ensamma och i en sagolik omgivning. Koltrastar och gökar är det enda som väsnas.  Pråmarna glider förbi långt bort, men man tänker inte på dem. Här finns ett svart svanpar och en flock hästar som man hellre tittar på.

Ikväll har biminin kommit på plats, nysydd i Kungsviken och nerpackad ända tills nu. Den hade behövts idag för nu är det riktigt varmt när solen ligger på.

image

image

image

image

Kommentarer

 1. Kommentar av Henrik den 3 juni, 2014 kl 03:44

  Jag tänkte på sommarhamn…

  Om ni har wi-fi där kan man ju ha en liten kamera eller två som reagerar på rörelse och som skickar meddelande till hamnvakt om det händer nåt?

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 3 juni, 2014 kl 10:00

  Henrik, vi har ett larm som reagerar på om båten flyttas, om någon går inne i båten och om någon bryter sig in. Dels uppstår ett väldigt oljud, dels larmas vi via mobilen och kan kontakta marinan.:-)

 3. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 3 juni, 2014 kl 08:41

  Hej om ni inte vill ligga i centrum av Maastricht så finns det en marina söder om staden cykelavstånd till centrum.
  hälsningar
  S-O

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 3 juni, 2014 kl 10:14

  Hej Sven-Olov, vi älskar att ligga mitt i storstan! I alla fall såhär års när det är gott om plats vid kajen och lugnt och städat på uteserveringarna. 🙂

Kommenteringen är stängd.