4 juni, Kategori: Båtliv

Maastricht 4 juni.

Efter en långsam resa i pråmkaravan på Julianakanalen hann vi precis in genom den lilla slussen till Maastrichts gamla hamn, Oude Bassin, innan den stängde för dagen. Vi ligger förtöjda ett kvarter från Markt där det idag är onsdagsmarknad, två kvarter från stadens hjärta. Det märks att säsongen inte börjat än, det är tomt i hamnen och få gäster vid restaurangborden. Dessutom regnar det. Idag tar vi det lugnt. Ikväll äter vi middag på stadens berömda torg med vackra kyrkor från medeltiden. Jag gick dit idag på eftermiddagen men blev alldeles matt av all kommers och alla människor. Börjar jag bli folkskygg? Jag behövde köpa en ny kortärmad blus och var inne i åtta olika butiker utan att hitta någon under 79 Euro. De kullerstensbelagda gatorna är vackra och bilfria men gatulivet är som Göteborgskalaset. En vanlig onsdag.

Någon undrade om vi inte tröttnar på varann när vi är så mycket tillsammans, Odd och jag. På varann tröttnar vi inte.  Däremot har båda stort behov av ensamtid. Det löser sig självt genom att Odd går på långa promenader med Sigge när jag skriver eller läser, och jag går på ensamma promenader utan Sigge när han skruvar och installerar eller skriver sina rapporter. Efter trettioåtta år tillsammans kan man vara sur och tvär ibland utan att behöva förklara sig, och utan att den andre tar det som en personlig förolämpning. Det är skönt.

image

 

image

Kommentarer

 1. Kommentar av Susanne Olars den 4 juni, 2014 kl 10:24

  SÅDÄR ska sparris se ut, jag dreglar!!!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 5 juni, 2014 kl 10:59

  Susanne, lika god som den ser ut, jag lovar!

 3. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 5 juni, 2014 kl 08:47

  Hej på er
  Det var tomt i hamnen ser jag på er bild,när vi passera i september
  var det fullt det var därför jag nämnde marinan söder om Maastricht. Skönt att ligga nära centrum tyckte vi också om det inte var för mycket trafik.
  Ha det bra och njut av den gamla staden
  Esso

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 5 juni, 2014 kl 10:59

  Jag kan tänka mig att Bassin är fullbelagd en fin sommarkväll!

Kommenteringen är stängd.