7 juni, Kategori: Okategoriserade

Precis som vi drömde. Anseremme 7 juni, pingstafton.

Ikväll är synminnet fullt av slott, klippor och lummiga flodkrökar. Sex lätta slussar klarade vi av, men idag slapp vi pråmsällskap. Istället var vi åtta nöjesbåtar som följdes åt. Det är så kort sträcka mellan slussarna och slussvakten är mån om att få plats med så många som möjligt, så följden blir en konvoj. En äldre farbror från Schweiz har vi lärt känna. Han har köpt en splitter ny motorkryssare i Holland och kör den helt ensam till Frankrike. Där ska han ha den liggande. Hans fru delar inte alls hans båtintresse, han hoppas på barnbarnen. Det är riktigt tufft att slussa helt ensam, vi förstår inte hur han har klarat det. Men han är så gammal och så vänlig så alla vill hjälpa honom.

Floden Meuse är så otroligt vacker, precis som vi föreställde oss. I natt ligger vi i en liten klubbhamn  i Anseremme söder om Dinant. Vi cyklade tillbaka en bit för att titta närmare på operettlandskapet vi just passerat, och för att proviantera.  Cykelvägen går alldeles i flodkanten, kilometer efter kilometer, ibland är den bara en stig, ibland en smal ojämn väg av kullersten som kanske lades för flera hundra år sedan. Folk överallt i skogsdungar och på grässlänter, de fiskar, tältar, grillar, badar, spelar musik.

image

image

 

 

 

 

 

image

Så stora är de normalstora pråmarna. 85 meter.

image

Kommentarer

 1. Kommentar av Hans Klaive den 8 juni, 2014 kl 09:35

  Målet var alltså mödan värt?
  När lägger ni till för sommaruppehåll?

 2. Kommentar av Åsa Larsson den 8 juni, 2014 kl 09:56

  Tänk… plötsligt framstår slussarna i Göta kanal som rena barnleken…

 3. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 9 juni, 2014 kl 11:48

  Eller hur, Åsa! 🙂 Vadå skilsmässodike, inte kan det ryktet ha med svårighetsgraden i svenska slussar att göra i alla fall. Hans, vi lägger båten i Charleville en bit söderut om en vecka.

Kommenteringen är stängd.