12 juni, Kategori: Båtliv

Mitt livs första öl! Revin 10 juni.

I morse i Vireux var luften sval och daggen glittrade, det fanns ingen ursäkt att avstå från att bestiga berget på andra sidan. Där uppe fanns rester av hus och befästningar från romartiden (400 år efter Kristus) och medeltiden. Vilken märklig känsla att lägga handen på en stenugn där någon bakade bröd på 1200-talet…

Långt därnere ligger Ellem, bakom (den lilla) pråmen som just passerar.

image
Sen fortsatte vi i tryckande hetta på Meuse till Revin, där den lilla gästhamnen visade sig ligga i en sval privat park. Vi gick ändå iväg på upptäcksfärd i den gamla stadsdelen där det inte fanns någonting alls utom gamla hus och gränder, och hamnade uttorkade och utmattade på en bar där det spelades på galopp, och där vi kände oss som de första turisterna någonsin. Där fanns bara stamgäster som hängde framför en stor TV-skärm med galopphästar, alla som kom in hälsade med kindpussar på varann, och tog oss i hand och sa bonjour.
Jag gillar inte öl, sa jag till kvinnan bakom bardisken. Finns det något annat? Den här ölen är god, sa hon. Den är lite söt och smakar körsbär.
Mitt livs första öl. Nu är jag fast. Den var helt enkelt jättegod. Smakar lite svagdricka med körsbär och socker.

image

 

– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

  1. Kommentar av Åse, matros på Sothis den 24 juni, 2014 kl 11:56

    Har också upptäckt detta goda körsbärsöl!

Kommenteringen är stängd.