25 augusti, Kategori: Båtliv, Författarblogg

Resfeber

Imorgon flyger vi ner till båten igen. Den här gången blir vi borta till mitten av oktober. Om allting går enligt planerna övervintrar båten i marinan i Nancy. Innan dess ska vi göra en loop genom centrala Frankrike, först västerut till Paris och sedan österut igen. I vår fortsätter vi österut med sikte på Donau och så småningom Svarta Havet. Men så långt vågar jag nästan inte tänka.

Jag är vidskeplig när det gäller framtidsplaner. Någonstans i en låda ligger en detaljerad femårsplan som jag skrev när vårt hästliv var som allra mest intensivt. Då hade vi fyra ponnies och två egna föl. Femårsplanen handlade bara om häst, häst, häst… Familjens tonåringar växte upp och hade helt andra drömmar. Som tur var.

Just nu väntar jag på att klockan ska bli 8.30. Då ska jag ställa mig i mailkö till förlaget Kabusas manuspitch. Manuset till Marvatten blev färdigredigerat i natt. Idag ska jag skriva ut det och skicka till redaktören och coachen Anna Lovind.  När hon har läst och haft synpunkter ska jag förmodligen redigera lite till innan en ny förlagsvända. Sen har jag bestämt mig för att arbetet med Marvatten får vara avslutat. Nästa berättelse tränger sig på och vill inte vänta längre.

Tidigt varje morgon sitter jag i uterummet och flödesskriver för hand. Tre sidor i min anteckningsbok brukar ta ungefär fyrtiofem minuter. Då har jag rensat hjärnan och ofta fått svar på en eller annan fråga som jag går och ältar.

Imorgon är sista dagen på länge som jag har den här utsikten när jag lyfter ögonen från anteckningsboken. Rosorna i vasen blev över när Amalia band Mirjams brudbukett den 10 augusti.

utsikt

Min musselman ska vara med i radioprogrammet Meny i P1. Någon gång i september sänds programmet som spelades in här hemma i fredags. Receptet är enkelt och fantastiskt gott, det uppfanns av Odds pappa. En äkta familjehemlighet som nu avslöjas 🙂

musslor

musslor2

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Hans Klaive den 25 augusti, 2014 kl 10:39

  Jag följer med till Frankrike ( din blogg). Vi var på Ærø och tittade till er plats i Marstals hamn. Den var intakt. Nu kommer det att finnas fler hamnar att titta till. Tur att det finns äventyrare som berikar livet för oss andra. Ha det gott och lycka till på turen.

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 25 augusti, 2014 kl 12:41

  Hoppas det klaffar så att ni kan komma på besök i någon hamn medan vi fortfarande ligger kvar. Kramar till er!

 3. Kommentar av Susanne Olars den 25 augusti, 2014 kl 03:46

  En underbar nästa etapp önskar jag er och er båt! Själv kan jag bara tänka på en sak efter att ha läst detta inlägg. Femårsplan. Ett sånt härligt ord. Planer är jag bra på, men bara kortsiktiga. Nu tusan ska här klottras femårsplan. Låter som att jag kan sväva ut mer då, för vad händer om allt ändras? Inget, förutom att jag får uppdatera planen!

 4. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 26 augusti, 2014 kl 11:35

  Hej på er
  Det blev inte tid för besök förstår jag nu, hade varit trevligt och prata kanaler med er.
  Ta god tid på er och njut av resan och ge er tid att stanna på fina platser. Kommer att följa er på bloggen. Är det något ni undrar över så hör av er så ska jag försöka hjälpa er
  Hälsningar
  Sven-Olov

 5. Kommentar av Katinka den 26 augusti, 2014 kl 09:46

  Hejsan Esso, nej, tiden flög iväg. Men vi är snart hemma igen, då får vi verkligen se till att träffas. Hoppas på goda tips under vägen dessutom. Jag hör av mig! 🙂

Kommenteringen är stängd.