2 oktober, Kategori: Båtliv

Finaste marinan hittills. Chalons-en-Champagne dag 84

Det tog oss över sex timmar att komma drygt tjugo sjömil på Canal lateral a Marne, inklusive sex slussar. Vi hade inga förväntningar alls på natthamnen. Det stod i kartboken från Fluviacarte att det var ”a shame” att den vackert belägna staden inte brydde sig om båtturisterna…

Och så kom vi till ett under av finesser och service. Fina pontoner med el och vatten, toasug, fräscha duschar och omklädningsrum med hårtork och tvättmaskin, bra wifi och en hamnkapten som talar som en engelsk filmskådespelare. Marinan har blå flagg och är nästan nybyggd. Det kostar 8 € per dygn att ligga här, inklusive allt.
Men det bästa av allt är nog själva staden. Efter en snabb kvällspromenad är jag helt förälskad. Urgamla korsvirkeshus och spännande murade fasader i trånga, krokiga gränder. Runt varje hörn ett litet torg med mummel och sorl från fullsatta uteserveringar. Bilfritt i nästan hela centrum. En hisnande katedralkrokan som jag måste utforska imorgon, inte för att jag är speciellt intresserad av kyrkor, men den här var något alldeles i hästväg om jag får uttrycka mig så vanvördigt.
Halvvägs hit förtöjde vi för lunch vid en alle av valnötsträd. Under ett av träden låg abnormt stora valnötter. Som små äpplen. Tänk om det är en mutation? Tänk om jag kan få en sådan nöt att gro och växa upp till ett träd som får jättenötter hemma i trädgården på Flatön!
Imorgon ska jag knäcka en av de fem jag hittade och testa hur den smakar. Idag är det 2-dag och halvfasta.

image

Här ligger vi nu. Fast pilen är vänd åt fel håll. Vi är på väg österut.

image

 

image

image

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Arne Nilsson den 3 oktober, 2014 kl 12:11

  Hej Katinka,
  Sedan någon vecka – efter den där artikeln i GP – följer jag din blogg med stor behållning. Så även dina inlägg på Medelhavsseglarnas hemsida. Ni går nu en rutt på väg till Svarta Havet och Medelhavet som jag inte är bekant med. Eftersom jag sitter med i Odyssés redaktion, måste jag vördsamt ställa frågan: varför har vi inte fått något bidrag med bilder från dig, du som både är en god skribent och fotograf? Dessutom är ni ju på gång att anträda en väg som jag tror många är intresserade av.
  Med hopp om positivt svar – som det brukar stå i kontaktannonserna.
  Arne i Stenungsund

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 4 oktober, 2014 kl 02:06

  Hej Arne, så roligt att få den bekräftelsen från dig! 🙂 Bloggen är ju min dagbok, har inte tänkt på att Odyssé skulle vara intresserade. Men bilderna finns i kameran och tack vare bloggen minns jag var vi har varit, så det är väl inte försent. Maila mig gärna på Katinka.billelindahl@gmail.com så ska vi väl kunna sy ihop något. 🙂

 3. Kommentar av Ulf Larsson den 3 oktober, 2014 kl 05:39

  Jodå, tog upp båten förra helgen och den segling man nu får är via de drömmar som andra infriat och som man själv (ännu) inte vågat infria!
  Jag träffade Odd strax innan er avfärd och ser att det verkar fungera ganska hyfsat; äkta champis, musslor och gåslever vad det verkar!
  Må så gott och jag lovar att följa er från idag!

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 4 oktober, 2014 kl 01:59

  Hej Ulf, så KUL att höra av dig! Minns du seglingsveckan i Grekland? Jag skrattar fortfarande! Kram!

Kommenteringen är stängd.