6 oktober, Kategori: Båtliv

Åtta slussar i ösregn. Vitry-le-Francois dag 87

Första höstrusket, regnet tog inte paus på hela dagen. Vi stretade på genom åtta slussar mot varvet i Vitry-le-Francois, Odd i overall för första gången. Jag som står inne i styrhuset och kör slipper frysa. 🙂
Nu ligger vi inne i en liten kanaltarm med två andra tomma båtar och en liten nöjespråm. Det är söndag kväll. Hoppas hoppas att det finns ett öppet Capitainerie imorgon bitti så att vi kan få el och wifi.
Att bli kvar här över vintern är inget lockande alternativ, det känns tomt och ödsligt om än inte ruffigt eller farligt. Vi är omgivna av villor, men fransmän är noga med att dra ner gardiner och mörklägga så att inte minsta ljus sipprar ut när mörkret har fallit. Man kan inte se från utsidan om någon är hemma.
Varvet ligger mitt emot, på andra sidan kanalen. Det ser ut som alla andra varv, en massa bråte och en massa halvdöda och avlidna pråmar. Men det finns en torrdocka och en potent mobilkran. Imorgon vet vi kanske om och när vi kan fortsätta mot Nancy.

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.