3 oktober, Kategori: Okategoriserade

Segelpremiär i Svarta Havet. Mangalia lördag 3 oktober.

Nio dagar har vi legat inblåsta i Port Tomis. Igår kom äntligen väderomslaget, och idag gick vi söderut lmot Mangalia, utklareringshamn i Rumänien. Vi gick i sällskap med den unga danska familjen på Munin, som vi lärt känna under veckan.

För första gången sedan maj 2013 hissade vi segel. Allt fungerade som det skulle, det var en nästan religiös upplevelse när jag stängde av motorn. Solen sken, allt fungerade, vi försökte fatta att vi faktiskt Seglade Med Vår Båt i Svarta Havet. Till en början i lätt nordlig vind, vi gjorde fyra knop som mest.

Efter två timmar måste vi starta motorn, det började bli lite sjögång, vinden hade vridit och vi var bara halvvägs.
Det blev två ganska så skumpiga timmar i motvind innan vi kom fram. Munin låg redan förtöjd i marinan, det dånade balkanmusik från en stor scen, massor av stånd och ett myller av människor, vi hade hamnat mitt i årets skördefest.

Nu har vi ätit en alltför kryddstark och kraftig middag i ett marknadsstånd, handlat plommonbrännvin, sötsaker och goda korvar. I morgon klockan åtta fortsätter vi söderut. Om magen tillåter.

image

imageSaker man köper på skördefest. Två liter plommonsprit.

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Hans Klaive den 3 oktober, 2015 kl 09:48

    Halvvägs!! Det låg inte i tankevärlden, i min i varjefall, att man kan segla rätt igenom Europa. Det lät bara galet. Men nu har ni gjort det. Lite galna är ni ju, så det var väl därför det gått bra. Det måste kännas hur gött som helst. Är det dags att flyga hem snart? Och gå i längtan hela långa vintern?
    Ha det gott på havet, det svarta.

Kommenteringen är stängd.