7 januari, Kategori: Författarblogg

Författarlycka #1. Omslaget!

I morse kom det efterlängtade mailet från Tina på Nordlitt som fått i uppdrag att designa omslaget till Diktaren. Jag hittade henne på Facebook – var annars? Ibland tänker jag att jag måste minska ner min tid på Facebook. Men vad skulle jag ha tagit mig till utan alla hjälpsamma människor i de olika grupperna för författare och egenutgivare?

Via gruppen Egenutgivarna hittade jag till exempel boken ”Förverkliga din bokdröm” av Kristina Svensson och Joanna Björkqvist, helt nödvändig för den som tänker ge ut en bok på eget förlag.

Omslaget som Tina gjort träffade mig rakt i magen. Det är precis som jag vill ha det, fast det inte alls liknar den skiss jag skickat till henne. I mailet förklarade hon varför min idé inte fungerar som omslag, och det är bara att böja sig för proffskunskapen och inse att hon har helt rätt.

Bilderna har jag tagit själv. Bryggan vid Handelsman Flink en tidig morgon när höstens hummerfiske har dragit igång. Det gråtande barnet är ett av mina barnbarn första gången hon träffade tomten för några år sedan. Numera sitter hon glatt i hans knä. Hennes lillasyster blev mäkta stolt över bokomslaget, övertygad om att det var en bild på henne.

skiss8

Som motvikt till det skräckslagna barnet kommer här en dagsfärsk bild på samma barn som tre gånger på raken slog sin morfar i Kinaschack.

FullSizeRender (1)

Kommentarer

 1. Kommentar av Ewa Evers den 8 januari, 2016 kl 11:28

  HURRA!
  Omslaget ser jättefint ut!
  Starkt uppmärksamhetsvärde och snyggt!

 2. Kommentar av Kristina Svensson den 9 januari, 2016 kl 08:33

  Oerhört roligt att du haft nytta av vår bok och stort grattis till ett snyggt omslag!

 3. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 11 januari, 2016 kl 09:05

  Tack Kristina!

 4. Kommentar av Roland den 9 januari, 2016 kl 07:39

  Kanonbild på barnbarnet. Verkligen ett fint omslag. Lycka till med boken.

Kommenteringen är stängd.