4 februari, Kategori: Författarblogg

Författarlycka #2. Provboken!

Idag kom den äntligen! Den provtryckta boken från Booqla. Direkt från tryckeriet i Polen. Precis på dagen enligt tidsplanen, ändå har jag väntat som en förstföderska som gått två veckor över tiden. Nej, jag slet inte upp det vadderade kuvertet redan på Hemköp. Jag öppnade det inte ens på färjan. Man har väl karaktär.

Och den nyfödda är helt perfekt. Från det sydda, mörkblåa kapitälbandet i ryggen till det blanka skyddsomslaget som Tina på Nordlitt designat. Hon har även layoutat de första sidorna i boken, där förord och titel står. När jag nu har strävat så många år med den här romanen kändes det viktigt att inte slarva med det sista, bokens utseende.

Varför valde jag att trycka en dyrare, inbunden bok? En pocketbok kostar bara hälften att trycka. Men en inbunden bok är lättare att läsa. Man måste inte hålla i den med båda händerna medan man håller på, behöver inte bryta ryggen bakåt. Den är vackrare och står stadigt i bokhyllan, man kan få den med ett bokmärkesband och med skyddsomslag. Den får inga hundöron. Den är helt enkelt en riktig bok. Nu trycker jag på startknappen och beställer 1200 böcker. Om (nej när!) jag säljer slut på dem får det bli en pocketupplaga i nästa tryckning.

Hur det känns? Roligt. Pirrigt. Förväntansfullt. Nu är det dags. Äntligen kan Odd få läsa.

provboken

 

bok-2

provboken-2

bok

Kommentarer

 1. Kommentar av Ulla Olofsson den 5 februari, 2016 kl 11:15

  Jättefin Katinka. GRATTIS, GRATTIS! Ser verkligen fram mot att få läsa boken, vars process jag följt så länge.

 2. Kommentar av Hanna Lans den 5 februari, 2016 kl 01:03

  Åh, vad roligt, grattis! Den ser jättefin ut dessutom!

 3. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 februari, 2016 kl 03:25

  Tusen tack Hanna!

 4. Kommentar av Katinka den 5 februari, 2016 kl 09:51

  Tack Ulla! Din varma förvissning om att det skulle gå vägen till slut… Om du visste vad sådant betyder!❤️❤️

 5. Kommentar av Annika den 6 februari, 2016 kl 06:29

  Åh så kul!!! Den ser jättefin och spännande ut!!! Underbart att se den tryckt. Stort Grattis & stor kram!

 6. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 februari, 2016 kl 03:25

  Tack! <3 Och tack för tidig läsning och massa uppmuntran.

 7. Kommentar av Åse den 14 februari, 2016 kl 06:21

  Jag väntar på pocketutgåvan, då skall din bok läsas i den bokcirkelblogg jag är med i- spännande! Antagligen kommer jag inte kunna vänta så länge innan jag själv kommer ett inbundet exemplar

 8. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 14 februari, 2016 kl 08:57

  Åse, maila mig så ordnar jag självklart specialpris åt din bokcirkelblogg. Kram! katinka@katinkabille.se

 9. Kommentar av Piglet den 23 februari, 2016 kl 02:18

  Den blev verkligen jättesnygg! Efter att ha läst så mycket om processen under vilken den kom till här i din blogg måste jag ju läsa den! ÄVEN om den inte finns i pocket. Jag hör nämligen till dem som tycker att pocketböcker är snyggare i bokhyllan, och behändigare på de flesta sätt faktiskt 🙂 Skyddsomslagen går ju sönder om man bär omkring på boken, och lägger man undan dem när man skall läsa boken så kommer de bort … och då är ju den fina designen borta.

  Jag tycker, i vilket fall som helst, att det är väldigt inspirerande hur du hållit fast vid din dröm och din bok och jag hoppas – och tror – att försäljningen kommer att visa att storförlagen hade fel! Lycka till!!

Kommenteringen är stängd.