16 april, Kategori: Båtliv, Okategoriserade

Söndag 16 april. Framme!

En  flock storkar flyter lättjefullt i lufthavet. Med utspärrade vingar och bakåtstrukna ben cirklar de på uppvindarna som bildas där hav och land möts. Själv sitter jag i sittbrunnen och har äntligen landat.

Gårdagens bussresa från Turkiet till Bulgarien gjorde att jag kom ikapp. Framme i Burgas blev vi genast omsvärmade av taxigubbar. Men vi tog lokalbussen sista biten och traskade som packåsnor genom Sozopols kullerstensgator ner till marinan. Där väntade Ellem med nyplastat underrede. Så länge hon står på land har vi inget vatten ombord vilket komplicerar livet och den nödvändiga städningen. Inte förrän på fredag kan vi räkna med sjösättning. Sen tar det säkert en vecka till innan allt är klart för avsegling.

Men vad gör det. Jag har inte bråttom. Bråttom lämnade jag kvar hemma.

image

Sesamkringlor, chips och te. Miljoner bussar. Nej, jag tänkte inte på terrorister. Fast det är på sådana här ställen de slagit till.

image

image

Ut ur Istanbul. Tidigt lördag morgon är det nästan ingen trafik.

image

Två stopp innan gränsen. Nybakade sesamkringlor igen.

image

Vidunderlig utsikt på de karga höjderna i gränslandet. Vid gränsstationen noggrann genomgång av bagaget, ett taggtrådsstängsel värdigt ett koncentrationsläger och tungt beväpnad gränspolis. Innan bussen fick komma in i Bulgarien/EU måste den köra genom en bassäng fylld med nån sorts vätska. ???

image

Ellem mådde bara bra.

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Hans Klaive den 17 april, 2016 kl 10:28

    Ljuvligt att få följa med er igen. (Jag sitter i fören, bara så ni vet, och kliar Sigge bakom örat).
    Jag är inne på Diktaren igen fd Marvatten. Du har ändrat en del ser jag. Recension kommer om några veckor ( långsamläsare)
    . Ha det bra. Jag följer er mot Bosporen.

  2. Kommentar av Katinka den 18 april, 2016 kl 08:56

    Du är välkommen som fripassagerare men Sigge vill nog hellre stanna kvar hemma på Orust hos sin uppfödare. Den här etappen är inte hundvänlig; för långa passager, för mycket sjögång, för många vildhundar. Vi siktar på att lägga båten över sommaren i Izmir och sen fortsätta till Grekland i höst. Ser verklgen fram emot din recension! Kram till er båda.❤️

Kommenteringen är stängd.