3 maj, Kategori: Båtliv

3 maj. Glädjebesked!

Vi slog vad om de försvunna paketen. Odd sa att de var förlorade. Jag sa att de hittas på onsdag. Idag mailade Bring att sändningen spårats i Finland!!! Hoppas, hoppas att de lyckas skicka hit lådorna så att vi kan ge oss av på lördag. I värsta fall måndag. Fast allt hänger ändå på att vinden lägger sig. Det har blåst länge nu, sjögången är inte nådig, man hör vågorna dåna. Vi måste köra värmaren på nätterna, på morgonen är det bara +10C ute. Vart tog våren vägen?
Planen är att gå söderut efter Dardanellerna, snirkla utmed Turkiets kust ner till Kusadasi (nära Izmir) och sedan lämna båten över sommaren antingen där eller på Samos i Grekland. Marinan i Kusadasi svarade inom några timmar på mitt mail och önskade oss välkomna. Marinan på Samos har inte svarat än, men jag vet genom en svensk seglare som legat där i sju år att det är ett säkert ställe.
Idag hade vi långlunch tre timmar med Emil, bulgarisk seglare och maskiningenjör som vårrustar sin ögonsten från 1977. En aluminiumbåt som överlevde katastrofala Fastnet Race 1979 (fast skepparen drunknade). Emil talar perfekt engelska och älskar Sverige och allt svenskt. Han kör en Volvo 940 och i båten sitter en urgammal Penta MD 11 (han har kommit över ett större lager originalreservdelar). Emil kan Bosporen och Dardanellerna utantill, vet precis var strömmen tar tag och när trafiken är värst (alltid utom nattetid). Han hjälpte oss att lägga upp en rutt i Navionics. Dessutom gav han oss ett papperskort där bl a bakströmmen finns utsatt. På det smalaste stället är utströmmen fyra knop och man måste hålla ut från strandkanten för att undvika strömvirvlar.

image

image

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Foreveryoung den 4 maj, 2016 kl 05:40

    Hej!
    Ni gör resan min far och mor planerade. De kom aldrig iväg för mamma blev sjuk. Så roligt att följa er.

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 4 maj, 2016 kl 09:01

    Så tråkigt för dem! Jag är så glad och tacksam att vi kom iväg. Tack för att du hörde av dig. Katinka

Kommenteringen är stängd.