31 augusti, Kategori: Båtliv, Författarblogg

Tillbaka på Samos.

Nu finns det ingenting att skylla på längre, här på Samos finns inga måsten eller åtaganden som ursäktar att jag inte skriver. Ändå är det som om jag nästan hoppas på att några andra bollar ska komma flygande. Friheten måste stängas in noga för att inte rymma. Jag har byggt en fålla åt den i form av ett strikt dagsschema.

 1. Gå upp klockan sex och ta en lång promenad eller cykeltur. Anteckna tankar och ideer som alltid dyker upp så dags, när hjärnan är ostörd.
 2. Äta frukost med Odd.
 3. Skriva fram till lunch, dvs ca kl 15.00
 4. Ta siesta ombord under de varmaste timmarna.
 5. Ledig kväll.

Och hur har det då gått denna första dag?

Den uppåtgående solen och några tuppar som gol väckte mig halv sju. Jag satte mig i sittbrunnen med laptopen. Måste köpa nya joggingskor innan jag kan gå långa promenader. Klockan åtta gick jag till marinabutiken för att köpa morgonbröd och upptäckte ett stim fiskar nära bryggan. Stora som laxöringar! Åt frukost med Odd.

Försökte sitta på marinans mysiga utecafe och skriva. Omöjligt sitta i båten pga pågående motorfix.  Stod inte ut med musiken som spelades på cafeet.  Högljudda, misshandlade covers på Frank Sinatra, Kim Carnes och Cindy Lauper, nej tack.

Cyklade in till byn för att köpa joggingskor och en haspelrulle till nya kastspöet samt bete till metspöet. Fick tips i fiskaffären om icketuristig restaurang i gamla kvarteren.

Cyklade tillbaka till båten. Motorfixet fortfarande igång. Vårt nya kylskåp hade inte dykt upp med båten från Athen som utlovat (vårt gamla kylskåp har gett upp och det är över +30C, vi behöver det verkligen). Jag ringde argt samtal till försäljaren som inte lät sig imponeras. Lastbilen som skulle frakta kylskåpet till färjan hade gått sönder, han skulle återkomma med besked.

Cyklade tillbaka till byn med laptopen i ryggan, hittade restaurangen där jag var enda gästen. Åt en underbar lunch; friterade kikärtsbollar, grillad aubergine, marinerad bläckfisk och fiskromsmousse. Till det ett glas vitt, lokalt vin. Restaurangen ligger på ett litet stenlagt torg med stora skuggande träd, meltemin skickar vindkulor genom gränden så att t o m min iphone hotar att lyfta från bordet. Varmt men luftigt med andra ord.

Här blir det perfekt att sitta och skriva. Imorgon alltså. Nu är klockan 15 och jag går och fiskar.

FullSizeRender (2)

Kommentarer

 1. Kommentar av Elizabeth Tyler den 31 augusti, 2016 kl 05:21

  Underbart! Välkommen tillbaka till Grekland! Ser framemot dina skriverier

 2. Kommentar av Katinka den 31 augusti, 2016 kl 08:40

  Tack Elizabeth! Hoppas hitta arbetsro ombord också så småningom, har dig som inspirerande förebild. Kan man måla konstverk i sittbrunnen borde man kunna skriva. Kram!

 3. Kommentar av Lars-Ove Samuelsson den 1 september, 2016 kl 06:44

  Lycka till på era nya äventyr!

 4. Kommentar av Hans Klaive den 1 september, 2016 kl 08:16

  Ett tips (egen erfarenhet) Skit i schemat. Vänta in lusten. Låter odisciplinerat. Men med lusten (att teckna, skriva) kommer disciplinen. Då VILL man producera, utan tvång. Att fånga upp morgonideerna brukar ge lust och sen går det av bara farten några timmar. Lust vs Schema 1-0. Och-du har kanske deadlines, som innebär ett beting på x sidor pr dag. Så mina råd håller säkert inte i alla lägen för alla. Ha det gott på Samos. Hälsa O

 5. Kommentar av Katinka den 1 september, 2016 kl 01:33

  Tack för påminnelsen kompis. Har absolut inga deadlines. Aldrig mer deadlines! Prestationsdjävulen är nästan lika svår att ruska ner från axeln som jante. Det är så lätt att trilla dit och börja jämföra med vad andra uppnått. MEN. Jag ska varken bli förmögen eller vinna litterära priser med mitt skrivande. Bara skriva minst en bok till. Försöka förbättra min stil. Det kan få ta två år, den första tog ju fyra. Ibland njuter man och ibland är det segt. Man kan inte bara få det lustfyllda tror jag?

Kommenteringen är stängd.