30 april, Kategori: Båtliv, Resor

Valborgsmässoafton? How exotic.

Valborgsmässoafton är en underlig tradition om man inte är svensk. Vi försökte beskriva brasorna, manskörerna och de lössläppta vårkänslorna för ljumt intresserade seglare av olika nationaliteter under kvällens barbeque. I Grekland är det morgondagen som alla laddar för. Första maj. Då demonstreras överallt, även på Samos, och allting är stängt.

Zlatcos dom över Ellems motor innehåller garderingar. Det kanske bara är insprutarna som behöver rengöras och justeras. Tar en vecka. Det kan också vara ventiltätningar/styrning som måste bytas – inte så blodigt. I värsta fall är det kolvringarna som måste bytas. Det får vi inte hoppas, det tar en vecka till. Men vi kan inte göra annat än gilla läget och vara glada att vi är på rätt plats med tillgång till proffshjälp.

Nu är det försommar på Samos. Nästan inga turister i Pythagorion än.  Det blommar överallt, i krukor och rabatter och vägkanter. Inne i de smala och slingrande gränderna står luften stilla och sval och doftar av rosor, citronblom och lavendel. Vi måste verkligen ta oss upp i bergen för en vandringstur, nu har vi ju några dagar som vi inte räknade med.

Janita och Andre har slagit vad med Odd om att de kommer att sjösätta sitt nyförvärv Mayflower innan vi fått ordning på motorn. 

image

Pythagorions hamn. En Octopus kräver en brysk behandling innan den kan tillagas. Den ska bultas, bankas och torka i solen. Små calamares kan man grilla eller steka direkt.

image

image

Mitt i byn ligger den vackra slottsruinen, alldeles intill kyrkan och kyrkogården. Fästningsmuren ingår som yttervägg i bostadshusen som klättrar längs ytterkanten av slottsruinen.

image

image

image

Kommentarer

Inga kommentarer än