30 september, Kategori: Okategoriserade

Sista september med guldkant.


Det skulle blåsa hårt hela dagen idag, det skulle åska och störtregna i utkanten av orkanen Zorba. Det var den sista chansen att ta med Joar och Jossan ut på en segeltur, innan deras korta semestervecka är slut. Det såg mörkt ut. Vädret rår man inte på. September i Grekland har varit lika onormal som sommaren i Sverige. Blåst, blåst, blåst.

Men vinden höll sig snällt till ensiffrigt även om den kom från söder och förde med sig en hel del vågor. Åskmolnen som tornade upp sig över Pythagorion drog sig norrut och molnbanken österut hade fastnat i de turkiska bergen. Vi satte segel och gick en sväng norrut, innan vi vände och ankrade upp för lunch utanför Paradise Beach innanför den yttersta vågbrytaren. Ungdomarna badade runt båten, det är fortfarande +24C .

Det är dumt att fresta på turen, så efter mat och bad gick vi tillbaka in i marinan medan vädret ännu var välvilligt. Marinan är fullbelagd av orkanskrämda seglare, det är mycket trångt mellan pontonerna. Inte roligt att lägga till om det skulle blåsa upp.

Resten av dagen chillade vi, vilade, simmade, lagade världens godaste middag – vegetarisk lasagne med chokladkladdkaka till dessert. Följde ungdomarna in till byn och strosade en stund med dem genom gränder där folk sitter ute och äter på små tavernor och affärerna fortfarande har öppet kl 22 fast det är söndag.

Nu mullrar det och blixtrar över masterna, regnet har börjat smattra mot däck och luckor. Låt det åska. Tack för dagen vi fick.

026EACC6-4286-4C25-826F-028F58079781

A4336963-525C-4F4B-9E80-F06D71F06FB1

Kommentarer

 1. Kommentar av Anita den 1 oktober, 2018 kl 04:27

  Underbart! Vissa dagar verkar alla goda krafter åt samma håll. Toppen för er med guldkanten <3

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 4 oktober, 2018 kl 09:28

  Ja, den guldkanten hade de verkligen gjort sig förtjänta av! Sä härligt att kunna vinka av dem och känna att ”slutet gott, allting gott”. <3

 3. Kommentar av Ingalill Andreasson den 2 oktober, 2018 kl 07:24

  Hej! Genant…nu efter bokmässan gick jag in på den blogg jag fixade på en kurs för flera år sen. Oj, ett inlägg! Förlåt.
  Däremot har jag (utan att veta detta) läst din bok. Minns att jag var mäkta imponerad av att du behärskade väldigt mycket, redan i debuten. Och glad över att den var förankrad i Bohuslän – jag gav upp romaner och övergick till fackbok & noveller när jag hade tröttnat på att få tillbaka manus för att vår kust så att säga var ”inmutad” av en enda person i flera år. Så grattis! Det borde vara en chans att du får napp på förlag med din nästa, eftersom du då redan har en bunt läsare + bra kritik! Mejla gärna. Ha´t pent! som vi säger på Fisketången.

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 4 oktober, 2018 kl 09:31

  Tack Ingalill för den kommentaren! Behöver all pepp nu inför redigeringen av manus till uppföljaren. Att det skulle vara så svårt med bok nr två hade jag aldrig trott…

Kommenteringen är stängd.