25 augusti, Kategori: Farmor svarar själv

Mitt svar på fråga nr 12.

Vilket är mitt bästa beslut? Det jag först kommer att tänka på är att jag slutade röka.

Eftersom det är 30 år sedan rökte jag precis överallt. På jobbet, i bilen, hos frissan, på tåget, i sovrummet.

Det som krävdes för att jag skulle klara av att sluta var en akupunktör och att jag träffade mitt livs kärlek (inte i samma person). Mitt livs kärlek hade lämpligt nog astma och tålde inte cigarettrök. Jag beslöt alltså att välja honom framför rökningen. Det krävdes bara ett enda besök hos akupunktören.

Mitt näst bästa beslut är att jag slutade mitt jobb för att satsa på min galna idé, fast jag var 47 år gammal. Hur vågade jag?  Jo, tack vare det  första beslutet att sluta röka, hade jag ju en man som trodde på mig och som kunde och ville försörja familjen under de första 7 fattiga åren. Så egentligen var vi två om det beslutet.

Men mitt allra bästa beslut fattar jag själv varje morgon; Idag blir en bra dag.

nyckel (Large)

Kommentarer

 1. Kommentar av Wojtan den 25 augusti, 2009 kl 10:47

  God förmiddag!

  BRA beslut att sluta röka. Jag har dum som jag är fallit tillbaka till rökningen efter att ha slutat för 5 år sedan.
  Nu sedan 3 veckor tillbaka är jag åter rökfri och det är tungt med jag SKA lyckas.
  Annars är ju risken att jag inte kan valna varje morgon och känna att det blir en bra dag 🙂

  Kram Wojtan

Kommenteringen är stängd.