12 september, Kategori: Okategoriserade

Förändringar.

BokenHar du läst boken The Secret? Där står bl a om hur man drar till sig det man tänker på. Lycka såväl som olycka.

 En orimlig och cynisk teori om man drar den till sin spets.  Betyder det att man får skylla sig själv för ALS eller cancer eller flygolyckor?

Men en spännande och magisk teori om man bara plockar det man gillar. Min coach Eva Liljenberg i Chicago är gift med Michael. Han har en blogg som handlar om Law of Attraction. Där finns flera spännande övningar som jag ska pröva.

Den övning som handlar om förändring t ex. Du kanske längtar efter förändring i ditt liv, fast du inte är säker på exakt VAD. Då börjar du helt enkelt med att ändra på vad som helst. Möblemanget i sovrummet, färgen på väggarna. Vad som helst. Det är inte viktigt vad du gör, bara du gör något. Det kommer att leda dig vidare mot det du egentligen vill förändra.

Undrar vad det är som ligger bakom alla mina uppgrävda rabatter?

Förnyelse på gång.

Kommentarer

  1. Kommentar av Christina den 12 september, 2009 kl 03:23

    Vilken härlig blogg du har! Den här kommer jag att följa.
    Jo, jag har läst boken The Secret. Och det är mkt prat om attraktionslagen där. Vissa saker tror jag man dragit till sig, mer eller mindre medvetet. Men sen tror jag man har valt att drabbas av svåra sjukdomar. Detta för att lära sig något. Själv kämpar jag mot bl.a. kronisk spänningshuvudvärk som jag drog på mig sommaren 2005 pga alltför mkt jobb. När jag tänker på alla människor jag mött, allt jag har lärt mig tack vare att jag givit mig attan på att få huvudvärken att släppa – då ser jag ett samband. De erfarenheterna vill jag inte vara utan. Därför tror jag att vi väljer våra sjukdomar innan vi föds.

  2. Kommentar av fjortisensmorsa den 13 september, 2009 kl 11:26

    Tycker inte om teorier som ”skuldbelägger” den som är sjuk. ”Du har dragit till dig sjukdom” eller ”vill man bara tillräckligt mycket så kan man bli frisk”, vissa gånger kan man mirakulöst tillfriskna men att säga att det bara beror på patientens vilja tycker jag är fruktansvärt.Det är alltid många olika faktorer som spelar in, inte bara viljan. Självklart finns det sjukdomar som man kan drabbas av pga sin livsstil men det är en annan sak. Man lär sig av alla motgångar som man kan klara av att bearbeta på ett riktigt sätt, men jag tror inte att man drar till sig ”elände ” för att man ska lära sig. Tror däremot att man, när man vill ha förändringar blir mer uppmärksam på möjligheter och på så vis ”drar till sig” förändring- man börjar arbeta mot en förändring omedvetet.

Kommenteringen är stängd.