16 september, Kategori: Okategoriserade

Bra sagt!

”Den som inte vågar ta första steget får stå väldigt länge på ett ben.”

Visst är det bra sagt! Precis så känns det ju när man inte kan bestämma sig för om man ska våga eller inte. Man står där och vinglar på ett ben och måste koncentrera sig på att hålla balansen. Samtidigt maler tankarna: ”Ska jag, ska jag inte…”

Tills man har bestämt sig, kommer man ingen vart alls.

Jag minns inte var uttrycket kommer ifrån, har ett svagt minne av att det är ett kinesiskt ordspråk.

Men det finns ett alternativ till att stå på ett ben och vingla och tänka rädda tankar. Man kan ta ett steg vartsomhelst. Då har man ändå satt sig i rörelse. Helst framåt. Det är lättare att tänka fritt när man går.

Fastvuxen

Kommentarer

 1. Kommentar av Wojtan den 16 september, 2009 kl 12:04

  Hej

  Jag tror nog att jag är er person som gärna tar första steget, och det ibland lite för snabbt 🙂

  Jag har valt att tänka att om det blir fel så har jag alla fall lärt mig något på vägen.

  Kram från mig

 2. Kommentar av Sofie Erlandsson den 16 september, 2009 kl 01:09

  På våran bröllops inbjudan skrev vi citatet
  Väntar man för länge på att ta nästa steg kan man få stå på ett ben i resten av sitt liv.

  Liknande och väldigt sant!

 3. Kommentar av cecce den 18 september, 2009 kl 06:16

  Det var ett fint ordspråk som jag ska komma i håg. Visst stämmer det. Måste våga för att vinna något.

  Ha en fin dag!

Kommenteringen är stängd.