13 oktober, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 26.

Är du också en listmänniska?

Som skriver listor på vad som ska göras eller skaffas eller uppnås. Och som njuter av kunna bocka av eller stryka över.

Den här frågan från Farmor tyckte jag först var lätt. ”Vad vill du uppnå inom ett år.”  Det har jag diskuterat så många gånger med Eva, min livscoach. (Vi pratar förresten svenska med varann, inte engelska som någon trodde!)

Fast sen blev jag ändå tvungen att ändra, flytta om, prioritera bort… För vad är viktigt att uppnå, egentligen?

Att gå ner i vikt… handlar ju egentligen inte om kilo. Utan om kroppsmedvetande, självrespekt, inre lugn och mindfulness.

Att sluta stressa…innebär ju så mycket mer än att inte jaga livet ur mig på jobbet. Minst lika mycket betyder alla andra, högst privata krav jag ställer på mig själv. Att hinna, orka, duga, våga, vinna – i alla möjliga sammanhang.

Att vara en bättre, mer närvarande farmor och mormor. Förutsätter att jag lyckas med båda punkterna ovan…

Min lista blir inte klar; jag måste först resa till Indien och lära mig meditera och gå en kurs i Ayurveda.

Hit vill farmor resa.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.