23 oktober, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 29.

Först måste jag förklara bilden som illustrerar fråga nr 29. Det är mina händer. Jag försöker simma ikapp en jättesköldpadda, det är min man som har fångat det fantastiska ögonblicket. Vi snorklade vid Perhentian Island utanför Malaysias östkust. Åk dit om du kan!

Jag tänkte hela dagen igår på vad jag ska svara på min fråga. Vad kan jag prova? Varför ska jag prova? Har jag provat något nyligen, som jag kan berätta om?

Det är så lätt att fastna. Det är också lätt att snabbt tänka bort nya ideer och infall. ”Nej det klarar jag aldrig!” ”Nej det skulle se fånigt ut” ”Nej vad skulle det tjäna till?” ”Nej det får bli en annan dag när det inte regnar.”

Några saker jag nyss provat är: Att inte bära klocka. Att inte se på TV eller höra på radio. Att danspromenera (= powerwalka med musik i lurarna i danstakt och svänga med armarna som när man dansar, mycket roligare än stavar men ser förmodligen rätt knäppt ut!). Att gå ensam i mörkret utan ficklampa. Yoga. Kokt sandmussla.

Denna behöver jag inte prova fler gånger.

Kommentarer

 1. Kommentar av Ilona den 23 oktober, 2009 kl 06:07

  Hej!
  Så fantastiskt fint du skriver och vilka vackra bilder du tagit! Din sida ska jag bokmärka!
  mvh (farmor) Ilona

 2. Kommentar av Iza den 23 oktober, 2009 kl 06:35

  jag har faktiskt provat att inte hjälpa min son för mycket, riktigt svårt! hehe, och så har jag provat att låta min sambo ta mer ansvar hemma, gick sådär, hehe. Men jag har också provat en sak som fungerade väldigt bra, att le mot alla jag möter, att alltid säga minst en snäll och positiv komplimang till alla jag pratar med.
  Man blir själv mycket gladare!
  Låter som att du har provat många härliga grejer! Och vilken underbar bild!
  Kramar

 3. Kommentar av Fru Evelina den 23 oktober, 2009 kl 10:31

  vilken UNDERBAR bild nedan, fantastiskt att ha varit med om nåt sånt häftigt!
  hihi låter så härligt befriande att vara ute och danspromenera, även om man ser konstig ut i andras ögon så heter det väl att man ska dansa som om ingen ser?

  Hoppas du får en toppenhelg fina du!

  Kramar

  ps. du ska bara veta hur mycket jag har gått upp hahaha!

 4. Kommentar av sara den 24 oktober, 2009 kl 09:15

  Tack för länken 🙂
  I dag ska det bli massa plugg av – så mycket jag hinner med tre vildbattlingar hemma 😉
  Jag ska helt enkelt prova att plugga med barnen hemma och min man på jobbet 😉

  Trevlig lördag – och god morgon 🙂

Kommenteringen är stängd.