27 oktober, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på 30e Farmorsfrågan.

Alla svar kan inte vara lika filosofiska. .. 🙂  Den viktigaste förändringen som jag vill uppnå är ett friskare och smalare liv. Då är det bra med en råsaftcentrifug. Carolin på mitt gym Allsports sålde den här fantastiska maskinen till mig.

Bara att lägga i frukt och/eller grönsaker upptill, trycka på knappen och så blir det juice på nolltid. Idag var det juicefabrik i köket.

Alla barnbarnen kunde dessutom hjälpa till, var och en efter sin förmåga.

 Vi blandade äpple, päron, melon, morot. MUMS! Gurka och rödbetor funkade också.

Perfekt att kunna ta tillvara alla päron som annars blir förstörda. Päronjuicen hamnar i frysen, den blir bra att ha till härliga smothies i vinter. Jag menar, vad gör man annars med så mycket päron?

Ett år gjorde jag inlagda ingefärspäron i kubik. Jag gav bort ingefärspäron i fina glasburkar till hela släkten i julklapp, och jag skänkte massor av burkar till skolans julbasar. Jag har gjort mitt för resten av livet vad beträffar ingefärspäron.

Trolleri.

Kommentarer

 1. Kommentar av Elin - Ett hus till oss den 27 oktober, 2009 kl 03:09

  Åh en sådan har jag länge velat ha. Det verkar som en riktigt användbar grej som gör supernyttiga saker. Det får jag nog berätta för tomten 🙂

  Det måste vara roligt att alla kan vara med och göra sin egna juice.

  Ha en fin dag, Kram Elin!

 2. Kommentar av sara den 27 oktober, 2009 kl 09:44

  Nej tyvärr stod det inte mer än så. Varje dag har GP en liten notis på första sidan – en som ofta är ganska rolig och chockerande. Det står väldigt kortfattat där.
  Men han måste ju ha kommit med flyg tänker jag.

 3. Kommentar av Caroline den 28 oktober, 2009 kl 03:29

  Vad du är duktig…att lägga upp en sån här sida…grymt imponerad…kul att du har kommit igång med råsaft glöm inte att du kan använda allt i den ingefära, rödbetor, allt du har över grönskasväg om det börjar bli lite halvdåligt i kylen eller har mycket över – att lägga in en banan med och sen ta en stavmix så gör du en smoothie.Ha det så kul…ses ikväll:)

 4. Kommentar av Amanda den 28 oktober, 2009 kl 11:04

  En sån juice centrifug är perfekt!!

Kommenteringen är stängd.