3 november, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 32.

Har du tänkt på vad du tänker? Det hade inte jag tills alldeles nyligen.

Jag menar, verkligen observerat vilka tankar som flyger omkring inne i huvudet.

Om du gör det så märker du att det hela, hela tiden pågår en monolog inne i ditt huvud. Som en sorts enmansteater. Du talar med dig själv, om dig själv, du pratar med andra människor, du fantiserar om olika situationer som kanske kan hända, du kommenterar människor du möter, hur de ser ut och vad du tror om dem. Inne i ditt huvud är det nästan aldrig tyst.

Är din inre röst kritisk, värderande, hånfull? Eller ängslig, ursäktande, osäker?

Säger din inre röst till dig att du alltid måste försöka vara bäst, snyggast, intressantast?

Eller säger den till dig att ligga lågt, inte märkas, inte säga emot, inte tro att du är något?

Om din inre röst begränsar dig och gör dig ofri, kan du programmera om den. Det gjorde jag. Jag vill inte berätta hur, för det finns inget recept som passar alla. Min coach Eva hjälpte mig. Men jag kan säga så mycket som att Mindfulness är nyckeln. Numera har jag en inre röst som är min vän. Det är du också värd.

Omprogrammering pågår.

Kommentarer

 1. Kommentar av sara - Glitterögon den 3 november, 2009 kl 11:09

  Ja, DEN inre rösten kämpar jag med att trycka ner. För den säger åt mig att alltid prestera bättre än bäst. Jag ska försöka vända på det och se till vem jag är, inte vad jag gör. Men det är svårt.

 2. Kommentar av moffaekochmommoros den 3 november, 2009 kl 09:52

  Hela vårat liv utgår från tankarna och kommunikationen i våra hjässor.
  Moffa ek har haft en inre kommunikation sen länge och har varken fördömt, nedvärderat eller försökt få en att må dåligt. Moffa ek tror på positivt tänkande och ett positivt coachande av sig själv.
  Mommo ros hade i unga år en prestationsångest och en tydlig röst som sa att prestationer aldrig var tillräckligt bra.

  Men med tiden (snart 30 år)har Moffaek och Mommoros enats i en gemensam tankegång.

  Vi bor på en ö sen 3 år tillbaka och har sansat oss vad gäller det ”reela” verklighet, det ordnar sig det finns en värld även för oss.

Kommenteringen är stängd.