8 december, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 42.

Först och främst kommer jag nog att minnas den här julen för att alla väntade på att Tiny skulle titta ut!

Vårt 4e barnbarn är beräknat till 30e december. Lilla S och lilla A är otåliga att få träffa sin nya kusin. Lille L är för liten för att fatta.

Den här julen är vi också ovanligt många i huset hemma på Flatön. Vi blir 18 stycken. (Då har jag inte räknat hunden, fast han märks mer än de flesta ! :-)) Min syster med familj och min mamma kommer också. Vi brukar förstås vara lika många – eller ännu fler – på midsommar och påsk. Så jag oroar mig inte, jag är bara förväntansfull och längtar efter att njuta av att ha hela min underbara familj hemma samtidigt. Det är härligt att höra sina barn umgås med varann som vuxna!

Eftersom mamma är mycket gammal, kan man aldrig veta om vi kommer att minnas den här julen som den sista med mamma…

Det blir också den första julen med en helt ny tomte. Store L har deklarerat att han i fortsättningen vill vara tomte. Farfar/morfar O är alltså avsatt. Store L har investerat i skägg och tomtekläder som inte luktar så illa (!) och tänker inte stånka och stöna så mycket som den gamla tomten, har han sagt. Det blir spännande att se om lille L känner igen sin pappa, eller om han kallar tomten för ”faffa” i år också! 🙂

Favorit i repris!

Kommentarer

 1. Kommentar av sara - Glitterögon den 8 december, 2009 kl 07:40

  Det är alltid lika spännande varje jul – ska barnen känna igen morfar bakom tomtemasken?

 2. Kommentar av sessan ☆ den 8 december, 2009 kl 08:22

  Din jul blir fylld av underbara minnen, det är jag övertygad om.
  & tänk om ni får en ny familje medlem i julklapp ;D
  Fast detta har vi ju pratat om i tidigare inlägg, så vi hoppas ju att mamman klarar knipa till ny året *håller tummarna*

  Tusen tack söta Katinka för fint skryt över ny bloggdesign, jag är så nöjd & glad jag har så härliga & duktiga bloggisar som kan hjälpa!

  KRAM

Kommenteringen är stängd.