15 december, Kategori: Farmor svarar själv

Farmors svar på fråga nr 44.

Det finns djupa svar på den här frågan. Du som läser bloggen får gärna bidra med dem, jag blir så GLAD när någon skriver en kommentar! 🙂 Det är ändå flera hundra som tittar in här varje dag – tänk om några fler ville lämna ett litet avtryck!

Mitt svar är dessvärre väldigt ytligt: Om jag bara lyckas låta bli att äta julkakor och julgodis så kommer jag att vara fullkomligt nöjd med den här julen. Jag vill inte gå upp ett enda kg av de 11 jag lyckats bli av med!

Men min familj har tyvärr en rent oanständig tradition när det gäller julkakor. Det är rena kakporren.Vi börjar redan klockan 8 på julaftons morgon med brasa och julfrukost, då det endast bjuds kakor: saffransbullar, Kungens pepparkakor, bondkakor, mandelmusslor, chokladrutor, franska mandelflarn, Börstorps mjuka pepparkaka, korintkakor, klenäter och engelsk fruktkaka. Ingen sort kan utelämnas, då bryter någon av de 18 julgästerna ihop.

Mängden julgodis är inte lika hejdlös, men det måste finnas Morfars kola, knäck, tryffel, ischoklad samt hemgjord konfekt av chokladrullad mandelmassa. Samt Alladin och After Eight.

Jag känner mig som en nykter alkoholist som måste jobba i baren.

Giv mig styrka!

Kommentarer

 1. Kommentar av Christina den 15 december, 2009 kl 09:03

  Jo visst, juletid är ett hejdlöst frosseri i mat och godsaker. Svårt å hålla igen när alla andra vräker i sig. Du får ge dig själv massor av beröm för att du klarar att stå emot! 🙂

 2. Kommentar av Linus den 15 december, 2009 kl 12:12

  Nä, nu måste jag protestera lite kära mor. Det är INTE en oanständig tradition! Det är en tradition som gjort att ingen i familjen, med något enstaka undantag, någonsin missat en julaftonsmorgon.

  Du som klarat av att producera 4 fina, friska barn, ett antal livskraftiga företag och nu senast i raden en prisvinnande blogg på nolltid; du kan låta bli sötsakerna om du verkligen vill och bestämmer dg för det. Eller, ännu bättre, ransonera! 1 lussekatt, två bitar börstorp, 5 morfarskolor och 3 After Eight, sen får det vara bra. 🙂

  Jag ser fram emot att ta med mig allt överblivet godis hem… ;D

 3. Kommentar av sara - Glitterögon den 15 december, 2009 kl 04:11

  På julen tycker jag att man ska få frossa och unna sig lite. Och så tar du långa, härliga promenader i mellandagarna – eller varför inte åker och simmar?!

 4. Kommentar av unni elisabeth den 15 december, 2009 kl 05:06

  jo jeg sjønner deg det er ikke morro å gå opp det en har slitt for å gå ned det tar desverre alt å opp men huff å huff ned kreves et sterk engasjemang å vilje ikke minst å vekt nåla snirkler seg sakte sakte ned over,men spiser du ikke tror di at du ikke liker matenikke greit det her nei men kos deg gå for det magreste å gå en tur etter på klem unni

 5. Kommentar av Elin ett hus till oss den 15 december, 2009 kl 10:09

  Wow så mycket goda kakor och gott godis. Det måste vara riktigt svårt att st emot. Men du är stark så jag tror du lyckas 🙂 jag har varit dålig på att kommentera sista tiden. Dagarna går så fort nu tycker jag.

  Jag önskar dig en mysig kväll! Kram Elin!

Kommenteringen är stängd.