8 januari, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 50.

Den här frågan skulle egentligen ha varit formulerad lite annorlunda. Det är dumt att hänga upp sig på att någonting bra måste bli dubbelt så bra. Jag väljer att strunta i det när jag nu försöker svara själv. 😉

Det är mycket roligare, och oftast enklare, att förbättra något som redan är bra, jämfört med att försöka rätta till någonting som är dåligt. Inom industrin finns ett välkänt begrepp – Kaizen. Det betyder helt enkelt ”god förändring” på japanska. På 80-talet blev de japanska industriarbetarna så duktiga på att komma på små, gradvisa förbättringar, att Kaizen sågs som förklaringen till Japans fantastiska ekonomiska utveckling.

Nu ska jag tänka Kaizen när det gäller min hälsa. Hur kan jag förbättra den ännu lite till? Kan jag göra mer än att motionera och äta nyttigt? Jo, jag kan faktiskt ägna mig lite mer åt mina tänder. Köpa det där fluortuggummit och börja skölja med fluor, som tandläkaren har sagt till mig.  

Hur kan Kaizen hjälpa mig att öka kärleken mellan min man och mig lite till? Det är lätt. Alla som har varit gifta ett tag vet att man blir lat med tiden. Det går alltid att lyssna bättre, beröra oftare, överraska, skratta mer med varandra.

En som redan är perfekt är däremot Elin, min bloggkollega på Allt för Föräldrar. Hon skriver bloggen Ett hus till oss, om sin familj och huset de håller på att bygga. Hon är helt fantastisk på att fotografera och på att bildbehandla i Photoshop! Se bara på den här retuschen hon gjorde på mig, osminkad, okammad och allmänt ofräsch. Gå in på hennes blogg, du har chansen att få en egen total make over om du har tur! 🙂 

Minst dubbelt så bra...

Kommentarer

  1. Kommentar av Dorothea - Tvillingmamma & Gravid den 8 januari, 2010 kl 11:53

    Så snyggt så =)
    Hoppas att du får en toppen dag nu! Fredag och allt.
    Ta hand om dig.
    Kram frånm bloggrannen

  2. Kommentar av sara - Glitterögon den 8 januari, 2010 kl 02:01

    Så där borde ju alla leva, försöka att förbättra något som redan är bra. Alltid göra det bästa av det bästa.

Kommenteringen är stängd.