27 januari, Kategori: Farmor svarar själv

Farmor svarar på fråga nr 55.

Kändes det lite fånigt och rentav ganska flummigt att skriva en lista på 5 saker som du är tacksam för?

Jag skriver numera tacksamhetsdagbok varje kväll. Så här skrev jag igår:

* Tack för att resan gick så bra och vi kom lyckligt hem. * Tack för att jag känner mig lugn och smal. * Tack för att huset är städat. * Tack för att vi har pengar så vi klarar oss. * Tack för att jag hittade den fina tebutiken i Malmö.

Det handlar varken om moral eller allmän präktighet.  Det är mycket mer egoistiskt än så. Det handlar om att återkalla den där underbara känslan. Känslan när vi äntligen, efter 120 mil på vintervägar, körde upp på den trygga gårdsplanen hemma. Känslan när jag såg mig i spegeln inför det viktiga mötet och kände mig fin. Känslan när jag öppnade dörren hemma och det doftade friskt och nystädat. Känslan när jag kunde ta fram plånboken och njuta av att ha råd. Känslan när jag kom in i den fantastiska thebutiken och hittade mitt älsklingsthe.

Min tacksamhetsdagbok hjälper mig att komma ihåg att känna efter. De där känslorna gör så gott när de dyker upp. De är som choklad för själen. De är nyttiga för mitt psyke. Men de försvinner väldigt fort. Om jag tänker efter, och skriver upp dem, kan jag njuta av dem igen och igen.

Tips: Googla på tacksamhetsdagbok, och du blir förvånad…;-)

Tack för att jag varit där.

Kommentarer

 1. Kommentar av Fjortisensmorsa den 28 januari, 2010 kl 10:52

  Som alltid, väcker ditt inlägg en massa tankar och idéer. Jag tror att jag ska följa ditt exempel och börja på min egen tacksamhetsbok. Man blir ödmjuk när man börjar fundera över allt som man har att vara tacksam över. Just nu är jag tacksam över ditt fina blogginlägg! 🙂

 2. Kommentar av Elin - Ett hus till oss den 28 januari, 2010 kl 10:23

  Det var ett mycket bra tips, det måste jag börja skriva. Jag håller med om att det kan vara nyttigt att påminna sig själv och allt positivt.

  Jag önskar dig en fin kväll, Kram Elin!

 3. Kommentar av Margareta den 6 februari, 2010 kl 05:34

  Jag gillar ditt blogginlägg och dina fina tankar. Jag blev förundran hur attraktionslagen kan uppenbara sig i praktiken. Om attraktionslagen skriver Rhonda Byrne i sin bok ”Hemligheten”, hur saker och ting drags till varandra, attraheras av varandra. Jag blev också fascinerad av Paulo Coelhos bok ”Alkemisten”. Min dotter som är en danskoreograf och danskonstnär har skapat en hel dansföreställning ”Sand”, som är inspiration av Paulo Coelhos bok. Jag är tacksam över attraktionslagen att den gjorde möjligt att träffa på din mycket intressanta blogg.

Kommenteringen är stängd.