18 april, Kategori: Okategoriserade

Tinys dopdag.

Hemma igen efter en heldag med dop i Göteborg. Tiny döptes enligt etiopisk ortodox sed, vilket bl a betyder att hela hon sänks ned i ett bad. Gudstjänsten med dopet tog över 3 timmar och var otroligt fascinerande. Det hela var som en rituell teater, så annorlunda med massor av rökelse, smörjelse med olika oljor, mässandet på arabiska och grekiska. Hela den lilla kyrkan var fullsatt, och så är det varje söndag förmiddag och ofta även lördag, då det är bibelstudier. För mig som är en otrogen själ känns det helt overkligt att gå i kyrkan halva söndagen, varenda vecka. Men fastän gudstjänsten var väldigt formell och strängt koreograferad, så rörde sig barn och vuxna hela tiden ut och in i kyrkan.  Det var en ovan blandning av stränga regler och frihet. Kvinnorna måste täcka huvudet, man fick inte ha skor, men för oss ”otrogna” besökare var det inte så noga, och de små barnen sprang ut och lekte ibland för att sedan komma in och vara med igen. Jag tog hur mycket bilder som helst.

stolt mormor Inte kul.

 

Tiny får vin (?) Sjal ä snyggt! Mamma är bäst.

Kommentarer

  1. Kommentar av chissra den 21 april, 2010 kl 06:57

    grattis och vilka fina bilder från dopet.

Kommenteringen är stängd.