19 april, Kategori: Okategoriserade

Nu blir jag ExpertSvärmor!

Min första Krönika är publicerad! Den handlar om att vara Svärmor. Eller nej, den handlar mer om att vara en medälskande. Du kan läsa krönikan på www.alltforforaldrar.se

Jag har skrivit krönikan eftersom jag – hör och häpna! 🙂 – från och med torsdag denna veckan kommer att ingå i AlltförFöräldrars Expertpanel, dit man kan maila olika frågor. Fråga Svärmor tror jag att det kommer att heta. Jag hoppas på många frågor om relationen mellan svärmor och svärdotter. Min ambition är inte att lösa problem åt någon. Men jag hoppas att jag genom att ifrågasätta, vinkla problemet från ett annat håll, kanske ge lite perspektiv, kan hjälpa den som frågar att hjälpa sig själv.

Kommentarer

 1. Kommentar av Frida den 19 april, 2010 kl 01:47

  Vad roligt Katinka! Grattis =)

 2. Kommentar av Anna den 19 april, 2010 kl 04:39

  Jag är övertygad om att du kommer att vara en alldeles utmärkt expertsvärmor, om det nu alls går att vara en sådan 🙂

  Och det du skriver i din krönika är så sant! Det känns onekligen som att den illa beryktade svärmodern är något som lever kvar från en tid då man såg mycket annorlunda på relationer än man gör idag … en tid då man i princip ansåg att det först var moderns plikt att ’ta hand om’ mannen och att hon senare skulle lämna över den sysslan till en fru, vars stora och enda uppgift här i livet från den stunden skulle vara att ta hand om mannen samt uppfostra barnen …. och på ngt sätt innebar väl det att mammans halva livsroll bara försvann när sonen flyttade (generellt sett är det väl just männens mammor som är svartmålade och inte särskilt ofta kvinnornas?) och då var det kanske inte så konstigt om man lade sig i mer än vad som var lämpligt?! vad vet jag 🙂

  Tycker absolut att du har rätt i det du säger att det viktigaste man har gemensamt är just kärleken till den person som i ena fallet är barn i andra fallet är partner & att relationen borde byggas på ömsesidig respekt och nyfikenhet … att både mamma och partner skall kunna vara sig själva & inte behöva rädas att inte duga, eller hur man nu skall uttrycka det.

  Som sagt, myten om den onda svärmodern är förlegad! Kanske dags att skapa en ”våga älska svärmor” rörelse? 😉

 3. Kommentar av Katinka den 20 april, 2010 kl 04:36

  Du har säkert rätt i att myten om den Onda Svärmodern är en gammal kvarleva från tiden när den unga svärdottern kom och tog makten från mor i huset. Brrr…Så skönt att vi lever på 2000-talet. ”Våga älska svärmor” låter mysigt!

 4. Kommentar av Anita den 20 april, 2010 kl 07:15

  Jag häpnar inte alls! Du är perfekt för rollen. MEDÄLSKANDE är precis vad jag känner mig som- Bra ord i st för svärmor. Mitt senaste barnbarns pappa är pappaledig och det är precis där vi hittar varandra – medälskande. Du satte ord på min känsla du kloka Katinka.

 5. Kommentar av Katinka den 20 april, 2010 kl 04:24

  Härligt att ni har hittat varann i den gemensamma nämnaren. Tack för din kommentar!

 6. Kommentar av Malin den 20 april, 2010 kl 12:08

  Tror oxå du kommer vara perfekt i den rollen! Skulle kanske maila in och fråga vad du tror det beror på att min svärmor ( och svärfar ) helt struntar i sin underbara 2-åriga sonson, vår son, och inte alls beter sig som vi hade trott/hoppas. Dom har två barnbarn sen tidigare men som är stora nu, vi trodde dom skulle vilja umgås med Benjamin, bli en del av hans liv men icke sa nicke. Vi är otroligt besvikna, mest för Benjamins skull. Det skulle jag kanske göra ;-)!

 7. Kommentar av Katinka den 20 april, 2010 kl 04:27

  Hmm…Jag blir jätteglad om du mailar in den frågan när Fråga Svärmor läggs upp på torsdag!Jag får ju frågorna genom AlltförFöräldrar, man mailar inte direkt till mig. Har ingen aning om ifall det blir massor av frågor eller inga alls. Nu har jag ju fått lite betänketid på ditt problem i alla fall…;-)

 8. Kommentar av Fru Evelina den 21 april, 2010 kl 09:48

  Åh vad roligt! Jag gissar på att du är en alldeles underbar svärmor. Och mor, farmor och mormor också för den delen 🙂

  Kram!

 9. Kommentar av pyssel och lekar den 28 februari, 2011 kl 12:17

  I dagens samhälle så leker och pysslar föräldrarna för lite med barnen och jobbar för mycket. Mer pyssel åt barnen.

Kommenteringen är stängd.