21 april, Kategori: Måleri, Okategoriserade

Ramsan alla flickor kan – eller?

”Hur många barn får jag när jag blir ST O O O O R?”

Man tog en näve stenar i sina kupade händer, hystade upp dem högt och vände snabbt på händerna. Den som lyckades få flest stenar att stanna kvar på handryggarna var en lyckans ost. ”Va, fick du åtta stycken, måcklis!!”

Leker flickor fortfarande den här leken? Jag måste genast fråga lilla S och lilla A.

Genast när jag såg den här glasmålningen i Evers Ewa atelje i Bleket på Tjörn visste jag att jag måste ha den. Den talade direkt till mitt hjärta. Den fångade hela mitt livsverk tyckte jag. Min barndoms dröm om en stor familj,  mina barn och dessutom mitt företag LifeStone.

Nu hänger tavlan i mitt uterum. Jag ser den om jag lyfter blicken från mitt favorithörn i soffan framför brasan. Tack Ewa, den var menad till mig. 😉

[singlepic id=88 w=320 h=240 float=]

Kommentarer

 1. Kommentar av Mimmi den 21 april, 2010 kl 05:05

  Visst minns man, fast det var många år sedan. Minnen väcks om andra lekar som kom alla mina får, Bro bro breja, Begär krig mot(en sandlåde lek), burk gömme och massor av andra lekar. Det blir att samla barn och barnbarn för att lära gamla roliga lekar samt ha en rolig dag tillsammans.
  Ps Vilken underbar glastavla Ds

 2. Kommentar av Malin den 22 april, 2010 kl 07:48

  Vilken klockren tavla som för mig tillbaka till barndomen!
  Tänkte jag skulle ställa min fråga till dig idag i egenskap av expert 😉 men hittade bara en massa andra experter i deras lista, inte dig.

 3. Kommentar av Katinka den 22 april, 2010 kl 08:12

  Malin, de hann nog inte med att lägga upp Fråga Svärmor idag, då kommer den upp imorgon istället, förmodligen på eftermiddagen. Försök igen då, är så nyfiken på din fråga!

 4. Kommentar av Eva den 22 april, 2010 kl 07:20

  Visst minns jag den ramsan.
  Tonåringen känner också till den.
  😉

  Vad härligt det är när man hittar någonting som känns helt rätt.
  Något som talar till en.
  Den tavlan kommer att göra dig glad och ljus i sinnet många gånger.
  Det är jag helt säker på.

 5. Kommentar av Katinka den 22 april, 2010 kl 08:13

  Så kul att tonåringen också känner igen den!

 6. Kommentar av Mimmi den 23 april, 2010 kl 01:27

  Prata om rammsor på jobbet och när jag sa hur många barn får jag….. så gjorde alla rörelserna med sina händer
  Såg lite lustigt ut

 7. Kommentar av Katinka den 24 april, 2010 kl 10:16

  Visst är det lustigt.Den ramsan, och imse vimse spindel, sitter i ryggmärgen. Finns det fler?

Kommenteringen är stängd.