12 februari, Kategori: Okategoriserade

Twitter, vad ska det vara bra för?

Det tog lite tid för mig att komma igång med Twitter. Det är synd att jag inte kommer ihåg när jag började. Jag tror det var ungefär två år sedan. I alla fall har jag sedan starten skickat 7403 meddelanden, sk tweets. Jag har 435 följare, dvs personer som kan läsa mina tweets. Jag följer själv 435 personer. Vet du egentligen vad du har emot Twitter? Här är en väldigt bra Twitterskola: http://www.365saker.se/2011/02/12/805-internet-borja-twittra

Att twittra kan naturligtvis gå för långt, som allt annat. Jag ser personer i mitt ”flöde” (twitterspråk) som verkar vara närvarande jämt. Som tvångsmässigt meddelar att nu sitter de på bussen eller tunnelbanan, nu dricker de kaffe, nu kommer de försent till jobbet osv osv. Men man väljer ju själv, både vad man vill skriva på Twitter och vilka man vill svara.

Twitter kan vara ett fantastiskt sällskap. Du får faktiskt med tiden nya vänner, om du vill. Du kan enkelt få hjälp med olika problem. Du får intressanta inblickar i andra människors vardagsliv, inblickar som du aldrig skulle få annars.

Jag själv twittrar nästan varje dag. Ibland på morgonen, ibland lite då och då, det beror på vad som händer i mitt liv för övrigt. Du kan se exempel på vad jag twittrar om du bläddrar ner till vänster på bloggen. Där, i en blå ruta, ser du mina senaste ”tweets”. Tyvärr ser du inte hela konversationerna utan bara mina kommentarer, så det kanske kan verka lite obegripligt. Mitt bästa råd är att ge Twitter en chans. Eller två. Jag började, och slutade, och sen började jag igen. Nu är jag fast 🙂

Igår och idag har jag t ex följt mina twänner Therese och Marcin de Kaminski som twittrat från förlossningen i Örebro, där Therese födde deras tvillingar igår. Jag lånar en bild som Marcin har twittrat.

Kommentarer

  1. Kommentar av Chris den 13 februari, 2011 kl 11:42

    Det finns en hel massa fantastiska saker som jag upplevt via twitter och tack vare twitter. Och alla dessa fantastiska människor man lärt känna lite eller lite mer.

  2. Kommentar av Katinka den 13 februari, 2011 kl 01:55

    Jag tycker som du, förstås. Men jag sörjer lite att det är så få i min ålder på Twitter. Hoppas det ändrar sig.

Kommenteringen är stängd.