14 augusti, Kategori: Okategoriserade

Barndomsminnen!

Den praktiska plastservisen Taffel, design Sigvard Bernadotte, har följt med mig ända sedan 1950-talet. Den fanns alltid med ombord när vi åkte på badutflykt med mamma och pappa. Om det var lugnt och lite vind till Bredholmen, annars till Gåsö eller Flatholmen.
Fast vi måste ha haft annan servis också, för det finns bara 4 av varje sak. Vi var ju 7 med moster Mimmi. Tallrikarna är repade av knivar och gafflar som skurit otaliga portioner stekt ägg, bacon och potatis genom åren.
Och ibland nyfångad makrill.
Numera blir det ofta stekt lax, eller goda kryddkorvar. Och inte potatis utan kamutvete.


– Posted using BlogPress from my iPhone

Kommentarer

 1. Kommentar av Chris den 14 augusti, 2011 kl 02:38

  Men en sån hade ju vi också. Har den dock inte kvar.

 2. Kommentar av Mia den 15 augusti, 2011 kl 09:21

  Ja, vad glad jag blev när jag såg den. I källaren stod min gamla Taffel länge, men precis i år har jag tagit upp den och använt vid våra sommarutflykter. Superbra!
  Färg: orange och brun…

 3. Kommentar av Katinka den 15 augusti, 2011 kl 08:03

  Den här stod också länge i källaren, men nu har jag faktiskt två stycken! Min svärdotter köpte en orange till mig i julklapp för några år sedan, på Tradera! :-)Som du ser på färgen så har jag blandat ihop muggarna från båda.

Kommenteringen är stängd.