9 oktober, Kategori: Okategoriserade

Sista sjöturen för i år.

Idag var det dags. Sista turen för säsongen går tvärs över sundet till Dragsmarks varv där Bengt har fullt upp med att lyfta upp båtar just nu. Vi hann, innan regnet och blåsten drog in från havet. Bengt placerade Tumlaren så fint på båtvagnen som Odd hade kopplat på traktorn. Sen körde vi hem.  

Nästa båt som skulle lyftas upp, ett mellanstort fartvidunder, låg redan vid bryggan och väntade. Men de hade inte riktigt samma inställning som vi. ”Kör du runt lite glykol innan du ställer in den?” sa mannen i mockajacka till Bengt. Sen gick han till en väntande bil. Kommer väl förmodligen tillbaka i juni. Ja ja, de skapar ju arbetstillfällen här ute åtminstone. 

Det är vemodigt och trist att ta upp båten. Samtidigt skönt när allt är klart och hon står stadigt i sin vagga under tak hemma i traktorgaraget. I år känns det roligt att skriva listan över allt vi vill ordna till nästa sjösättning. Det känns som om det bara är lyxdetaljer kvar: 

*Bättre ljuddämpning runt motorn. *Bekvämare sittplatser i sittbrunnen. *Montera ett bränslefilter till. *Nya madrasser i kojerna. *Ny plexilucka i taket. *Bättre belysning vid pentryt och i ruffen. *Få ordning på dieselvärmaren. *Göra klart för att äntligen kunna få upp masten så att vi kan segla också. 

Kommentarer

  1. Kommentar av Emelie den 10 oktober, 2011 kl 10:20

    Det låter väldigt mysigt!!!

Kommenteringen är stängd.