28 november, Kategori: Okategoriserade

Dagens Las Palmas.

Stranden Las Canteras imorse. Varmt men mulet. Inget regn, och solstolarna fulla med folk eller handdukar trots molnen. Mig passar det perfekt, tänker inte sola ännu.

 

Från kl 9 på morgonen sitter jag och skriver i ett hörn på Café Suecia. Ibland hämtar jag lite mer the. Ingen misstycker eller är nyfiken, jag får sitta ifred. Idag skrev jag 4 timmar i sträck, fortfarande ”bara” synopsis. 

 
 

Lunch på takterrassen till mitt hostel, bakom mig tvättstreck med nytvättade lakan och handdukar som soltorkar, framför mig tak efter tak efter tak. Det är en ganska påver takterrass, kanske inte riktigt värd namnet. Men min medhavda nyss inköpta lunch smakar gudomligt. Yoghurt ( full fat) med honung, valnötter och den där frukten jag inte minns namnet på. Som en tomat korsad med persika. Gillar servisen också, lånad från det lilla köket i receptionen. Eller kök…nja. Ska ta en bild en annan dag. 🙂 

 
 

Blev tvungen att göra något åt min hosta och gick till Inter Medico på rekommendation av Ving. Mitt på strandpromenaden, öppet dygnet runt, ansluten till alla kända försäkringsbolag. Doktorn röntgade och konstaterade bronkit, jag fick antibiotika och slemlösande. Fantastisk service, inte så konstigt med tanke på alla pensionärer man ser överallt. Norska och göteborgska är det som hörs mest, förutom spanska. 
Sen fick jag med mig röntgenbilden i en plastpåse! Det som oroar mig mest är inte bronkiten, däremot undrar jag vart en fjärdedel av vänstra lungan tagit vägen?? 
Adios, dags för kvällspasset. 

 
 

 
 
 

Kommentarer

 1. Kommentar av Miss Lifestyleblogs den 28 november, 2011 kl 11:00

  God bedring söta!

  Därinne var jag och fick min första latte på dagar när Ella äntligen skrevs ut från sjukhuset i LasPalmas. Vi bodde där längs stranden men det var nästan bara hemska minnen… Men vilken lycka när hon blev FRISKARE!

  Puss & Kram från Oslo

 2. Kommentar av Katinka den 30 november, 2011 kl 01:25

  Men fy, det låter som en mardröm! Förstår att du har hemska minnen, hoppas sjukhuset var lika proffsigt som den vård jag har upplevt. Kram!

 3. Kommentar av Ullis den 28 november, 2011 kl 11:43

  Det är lite svårt att se utifrån bilden, men den där frukten ser ut att kanske vara sharon-frukt (eller persimon som den heter på svenska)?

  Orange med lite hårt, glatt skal? Söt i msaken och får små svarta prickar i fruktköttet när sockret fälls ut (precis som med bananer)? En gissning bara. 🙂

  Ha det så gott!

  //u

 4. Kommentar av Katinka den 30 november, 2011 kl 01:27

  Ja, det är klart, Sharon heter det ju. Tack för hälsningen! 🙂

Kommenteringen är stängd.