6 december, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på fråga nr 198. Om att våga strunta.

Man kan strunta i en massa handlingar som de flesta anser som självklara,  utan att därmed utmana sig själv eller omvärlden. Att strunta i att städa eller bry sig om sin vikt eller raka benen är några exempel. Ganska ofarligt trots. I vissa människors ögon kan man visserligen framstå som en bisarr person. Men det är oftast människor vars omdöme man inte bryr sig så mycket om ändå.

Det är värre när man känner lusten, och skräcken, att strunta i sådant som man själv trodde var en del av ens personlighet. Som att hålla ut, leverera, göra färdigt, vara snäll, visa omtanke.

Den här frågan har fått mig att fatta ett viktigt beslut. (Farmorsfrågor är ovärderliga! 😉 ) Det är dags att sluta fundera över vad andra har för förväntningar på mig och på vad jag ska göra eller inte göra. Allt vad jag inte kräver av andra människor tänker jag strunta i om de kräver av mig.

Från och med nu är mitt liv bara mitt.

PS. Mina älskade, ni vet att detta inte gäller er!

Do not disturb.

Kommentarer

 1. Kommentar av Flickr: Margareta Sarring den 7 december, 2011 kl 08:03

  Minst lika vackert som Kanarieöarna! Men inte lika behagligt väder förstås. Jag gillar den här bilden väldigt mycket, kompositionen och himlen förstås, men också det lilla lilla blänket i fönstret.

 2. Kommentar av Flickr: KatinkaBille den 7 december, 2011 kl 10:26

  Tack för ord som gör mig glad! Det lilla blänket i fönstret har jag förstärkt med trollspöet i Lightroom som ger ökad exponering där man vill ha den 😉

 3. Kommentar av Flickr: Catmanjoe den 11 december, 2011 kl 01:37

  There is something about these orange tones sunsets I like so very much! Peaceful and relaxing!

 4. Kommentar av Katinka den 11 december, 2011 kl 07:00

  Well, thank you so much! And I agree, very relaxing.

Kommenteringen är stängd.