31 december, Kategori: Barnbarn

Nej!! Ajja bajja!

Vi har varit i stan och ätit middag i Majorna. N hade lagat en fantastisk kulturkrock mellan lamm från Flatön och kryddor från Etiopien.

Mamma L berättade om dagens besök på Systemet. Tiny på sitt allra värsta humör skriker och hötter med näven åt hela kön med överlastade nyårsfirare: ”Nej! Ajja baja! Ajja baja!”

Vi får gott om trotsdemonstrationer under middagen. Efter flera dagars pärs med förkylning, hög feber och krupp  och två akuta läkarbesök är alla medel tillåtna för att truga i sjuklingen mat. Hon äter pasta och kexchoklad framför Pingu och mamma L har till och med tillfälligt gett upp kampen om att avsluta amningen innan 2-årsdagen. Det blir för stora strider, för mycket gråt och hostattacker. Inget hjälper, inte ens aloe eller senap, Tiny stryker bara bort det med handen, säger ”Äckligt!” och snuttar i alla fall.

Middagsfrid råder. Sigge väntar under bordet på att något ska trilla ner från tallriken.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.